Ledenvoordeel: Werkzaamheden bij extreem weer

Door Silke Gurdebeke , 05 december 2018

Ledenvoordeel: Werkzaamheden bij extreem weer

Nederland wordt gelukkig niet zo vaak getroffen door extreem weer, maar dit komt wel af en toe voor. Als u te maken heeft met extreme weersomstandigheden op een bouwplaats is een optimale voorbereiding het allerbelangrijkste. Wat zijn de regels die je in acht moet nemen om de werkzaamheden te laten doorgaan? En wanneer moet het werk stilgelegd worden?

In het radioprogramma BNR Bouwmeesters was er maandag aandacht voor werkzaamheden tijdens extreem weer in de bouw- en infrasector. Chris Nijenhuis, projectleider natte infra (kunstwerken) bij samenwerkingsverband Sherpa, was in de studio om aan te geven wat deze weersomstandigheden met zich mee brengen en hoe bouw- en infrabedrijven zich hierop kunnen voorbereiden. Ook Menno Bom, directeur van InfoPlaza werd geraadpleegd over de weertool die wij samen met onze leden hebben ontwikkeld en die per 6 november j.l. is geïntroduceerd.

Beluister hier de podcast van de uitzending over extreem weer.

Uitgebreid Bouwweer

Een optimale voorbereiding bij extreem bouwweer is het allerbelangrijkste, maar wat houdt dit nu precies in? Het Uitgebreid Bouwweer van Bouwend Nederland kunt u als basis gebruiken voor deze voorbereiding. In deze tool kunt u de weersafhankelijke werkzaamheden per project aangeven en in één oogopslag zien of deze belemmerd worden door het weer. Is de kleur bij de activiteit groen, is er niets aan de hand, oranje betekent let op, de kritische waarden kunnen worden behaald en rood betekent dat de werkzaamheden naar alle waarschijnlijkheid niet ongehinderd kunnen worden uitgevoerd.

Bekijk ook de handleiding bij de hulpfunctie in de applicatie en de YouTube tutorial om snel wegwijs te worden in het Uitgebreide Bouwweer en het gemakkelijk te kunnen gebruiken.

Hebt u vragen over het Uitgebreid Bouwweer? Schroom dan niet en neem contact op met voordeel@bouwendnederland.nl of bel naar 079 3 252 2166.Contactpersoon bij dit bericht

Elize Benard

Adviseur Dienstverlening Binnendienst