ROC van Twente ondertekent huurcontract Techniekhuis Twente

Door Wendy Velthuis , 06 december 2018

ROC van Twente ondertekent huurcontract Techniekhuis Twente

Vandaag tekende Trudy Vos, lid College van Bestuur van ROC van Twente een huurcontract met de eigenaren van het Techniekhuis, namelijk Bouwschool Twente en Schildersvakopleiding. Aan de Lansinkesweg 28a in Hengelo, waar begin vorige eeuw nog drijfwerk en pompen door Stork werden gemaakt, worden straks bouwvakkers, schilders, installatiemonteurs, meubelmakers, interieuradviseurs en kaderfunctionarissen voor de bouw opgeleid.

ROC van Twente huurt met ingang van 1 september 2019 zo’n 2400 vierkante meter opleidingsruimte voor bouw-, hout & meubel- en interieuradviseur gerelateerde BOL- en BBL-opleidingen, niveau 2 t/m 4. Zo’n 700 studenten zullen wekelijks dynamisch, innovatief en op de beroepspraktijk georiënteerd mbo-onderwijs kunnen volgen in het nieuwe onderkomen. Op dit moment wordt het pand nog volop verbouwd. Tijdens de Open dagen van ROC van Twente op 25 en 26 januari 2019 is het Techniekhuis geopend en zijn er allerlei activiteiten voor scholieren.

Doel van de clustering
Doel van deze clustering is alle opleidingen in de gebouwde omgeving samen te brengen in één onderwijshuis. Studenten van verschillende opleidingen kunnen samenwerken in multidisciplinaire projecten om een betere simulatie van de praktijk te bewerkstelligen. Hierdoor leren ze binnen hun opleiding al samenwerken met alle disciplines die op een bouwplaats aanwezig zijn.

Bundeling van krachten
De eigenaren hebben het pand sinds medio juni 2017 in bezit. ROC van Twente en opleidingsbedrijf InstallatieWerk IW participeren in de samenwerking en uitvoering van beroepsopleidingen. Gezamenlijk zijn deze vier partijen de afgelopen jaren bezig geweest met het voorbereiden van deze bundeling van krachten in het techniekonderwijs. Zo hebben ze een gezamenlijk machinepark aangeschaft, waaronder een geavanceerde CNC-houtbewerkingsmachine. De drie opleidingsbedrijven gezamenlijk zijn werkgever voor zo’n 200 BBL-studenten.


ONDERWIJS EN OPLEIDING OPLEIDINGSBEDRIJVEN (INTEGRALE PRAKTIJKCENTRA)

Over de auteur

W.R. (Wendy) Velthuis

Secretaresse

Contactpersoon bij dit bericht

Mayra Schoolen

Adviseur Sociale Zaken Regio Oost