Gezocht: deelnemende bouwbedrijven BuildYourFuture

Door Redactie, 11 december 2018

Gezocht: deelnemende bouwbedrijven BuildYourFuture

Maar liefst 330 eerstejaars studenten van de opleiding Bouwkunde van de Haagse Hogeschool en de Hogeschool Rotterdam komen op 15 februari 2019 bijeen bij BuildYourFuture op de TU in Delft. Tijdens dit evenement maken de eerstejaars studenten kennis met het werkveld van de uitvoerende bouw. Verschillende bedrijven die actief zijn in de uitvoerende bouw geven een kijkje in de beroepen waar studenten na hun opleiding werkzaam kunnen zijn. Op deze manier leren bouwbedrijven hun toekomstige werknemers kennen en leren studenten hun toekomstige beroepen kennen.

Studenten hebben vaak geen reƫel beeld van het werkveld waarin zij later terecht komen. Tijdens dit evenement komen de studenten in aanraking met diverse onderdelen en de innovatieve kant van de uitvoerende bouw.

Hoe leren studenten en bouwbedrijven elkaar kennen tijdens BuildYourFuture?
Studenten en bouwbedrijven leren elkaar in een dagdeel kennen tijdens een plenair- en een groepsgedeelte. Het dagdeel begint met het plenaire gedeelte waar bouwbedrijven, na de welkomstwoorden, een pitch geven over de functie/beroep die zij verder behandelen. Hierna kiezen studenten voor het bouwbedrijf met functie/beroep waar zij meer over willen weten.

Vervolgens gaan de studenten en bouwers in groepen uiteen om hier een casus te behandelen.
Deze casus is door het bouwbedrijf ontwikkeld en is een praktijkvoorbeeld uit het beroep dat is gepresenteerd. De bouwer geeft een introductie op de casus waarna de studenten in groepjes aan het werk gaan. Op het eind van het groepsgedeelte bespreken de studenten en de bouwer de uitkomsten.

Terug in de plenaire zaal zal een woord van dank worden uitgesproken waarna de bijeenkomst ten einde komt. Facultatief kunnen bouwers hun groep studenten aanbieden een bouwplaats te bezoeken.

Voorafgaand aan het evenement wordt de activiteit voorbereid op de hogeschool middels een voorbereidende opdracht, zodat de student zich inleest in de bedrijven die aanwezig zijn op deze dag. Achteraf vindt er een reflectiemoment plaats, waarbij de student goed nadenkt over een mogelijke werkgever en een beroep dat zij kunnen uitoefenen met hun opleiding Bouwkunde.

BuildYourFuture zal plaatsvinden op vrijdag 15 februari 2019 van 8.30u tot 17.30u bij de TU in Delft.


ARBEIDSMARKT ONDERWIJS EN OPLEIDING OPLEIDINGSBEDRIJVEN (INTEGRALE PRAKTIJKCENTRA) INSTROOM

Contactpersoon bij dit bericht

Vera van Rossem

Bedrijfsadviseur Beleid & Vereniging Randstad Zuid