Reisverslag BIM Studentenbattle

Door Arjan Walinga , 11 februari 2019

Je hoort het de laatste jaren steeds vaker. Te weinig nieuwe aanwas en niet altijd de gewenste kennis zodra net afgestudeerden het bedrijfsleven in gaan. Reden genoeg om studenten bewust te maken. Bewust van het feit dat de bouwsector bolstaat van uitdagingen en innovaties. De BIM Studenten Battle is in het leven geroepen om een handje te helpen bij het vergroten van de nieuwe aanwas, de studenten kennis te laten maken met de laatste ontwikkelingen in het bouwproces en om de studenten die al kennis hebben van het virtueel bouwen de strijd met elkaar aan te laten gaan. Zij krijgen tijdens de Battle te maken met echte opdrachtgevers. De battle is een jaarlijks terugkerende wedstrijd waarbij bouw gerelateerde studenten uit het hele land een realistisch casus uitwerken.

Bij de laatste Battle was de hoofdprijs een reis naar Dubai. Een reis waarbij BIM gerelateerde projecten werden bezocht van de BIM Onderwijs partners. Bedrijfsbezoeken, presentaties, rondleidingen op de bouwplaatsen en de mooiste uitzichten passeerden de revue.

Naast gave projecten hebben we ook andere iconische gebouwen bezocht zoals de Burj Khalifa, Burj Al Arab, hebben we een safaritocht gemaakt en zijn we zelfs even naar Abu Dhabi gereden om onder andere een kijkje te nemen bij het Louvre.

Het was een zeer interessante en mooie reis met de BIM Studenten Battle 2018 winnaars. Voor dit jaar staat er weer een hele interessante casus in de planning met uiteraard een hele gave eerste prijs. Ook in 2019 is de eerste prijs weer een reis naar het buitenland.

Ben je benieuwd hoe dit jaar de reis met de winnaars was? Bekijk het hier..Over de auteur

A. (Arjan) Walinga

Accountmanager

Contactpersoon bij dit bericht

Jolanda van Kooten

Secretaresse Sectie Bouw Klein en Sectie Bouw Midden