Je gaat het maken volop actief

Door K.A. (Kathelijne) Koster , 12 februari 2019

Je gaat het maken volop actief

De komende maanden zijn cruciaal om examenleerlingen te bereiken en bekend te maken met de mogelijkheden van opleiden en werken in de bouw& infra. Juist in deze periode bepalen zij, veelal voor 1 april, wat zij gaan doen na hun middelbare schoolopleiding. Waar kiezen jongeren voor nadat zij hun felbegeerde diploma hebben behaald? Juist nu laat Je gaat het maken via diverse kanalen de vele mogelijkheden van leren en werken in de bouw & infra horen én zien.

Spotify

Luister deze maand naar de Je gaat het maken reclamespots (banners en audio) op Spotify. Deze spots zijn onderdeel van de lopende instroomcampagne Je gaat het maken in de bouw & infra.

Bouwend Nederland Technasium Innovatieprijs

Technasiumleerlingen uit klas 4 en 5 havo/vwo proberen in teams een antwoord te krijgen op ook voor de bouw & infra belangrijke toekomstvragen als: hoe zorg je ervoor dat oude huizen geen energie meer slurpen, maar leveren? Hoe moet een weg eruit zien waarop steeds meer zelfrijdende auto’s en steeds minder ‘gewone’ auto’s rijden? Om jongeren over deze vraagstukken te laten nadenken is Bouwend Nederland deze wedstrijd gestart. Op de Bouwcampus in Delft wordt aanstaande donderdag bekend welk team de tweede Bouwend Nederland Technasium Innovatieprijs wint.

Winnaar Vlog in de bouw

Om jongeren te bereiken is Bouwend Nederland op zoek naar nieuw talent om te vloggen over de bouw. Wie wordt er na John Quote het vloggezicht van de bouw en gaat er met een toffe vlogdeal en maar liefst € 5.000,- naar huis? De winnaar van ‘Vlog over de bouw’ wordt aanstaande donderdag op de Bouwcampus in Delft bekend gemaakt.

WerkWijzer Magazine

In een oplage van 75.000 en verspreiding onder decanen, loopbaanbegeleiders en UWV WERKbedrijven heeft Je gaat het maken weer vele (andere) jongeren en zij-instromers kennis laten maken met de mogelijkheden in de bouw & infra. Het WerkWijzer magazine stond dit keer in het teken van 'Helden'. Lees het artikel waarin drie vrouwen vertellen waarom zij kiezen voor een loopbaan in de bouw; lees het verhaal van student bouwkunde Yasmin, junior adviseur Anouk en van werkvoorbereider Esmé.

Je gaat het maken

Volg alle activiteiten van Bouwend Nederland om jongeren te stimuleren te kiezen voor de bouw op Je gaat het maken.


ONDERWIJS EN OPLEIDING INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

K.A. (Kathelijne) Koster

Campagnemanager Instroom