Op zoek naar alle regels voor BENG? Bekijk themapagina

Door Chi Ling Chu , 21 februari 2019

Op zoek naar alle regels voor BENG? Bekijk themapagina

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2020 moeten voldoen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). In Nederland leggen we de energieprestatie voor bijna energieneutrale gebouwen vast aan de hand van drie eisen: de BENG-indicatoren. Deze voorgenomen BENG-eisen gelden alleen voor nieuwbouw. Het beleid voor zeer energiezuinige bestaande gebouwen is nog in ontwikkeling. Het toepassen van de BENG-eisen heeft grote gevolgen voor de bedrijfsvoering van bouwbedrijven. en 1-1-2020 is dichtbij. Bouwbedrijven die zich met nieuwbouw bezig houden, moeten nu met BENG beginnen.

Om onze leden te helpen met BENG hebben wij BENG themapagina op onze website gelanceerd:

www.bouwendnederland.nl/beng

Hier vindt u allerlei informatie waarmee u goed beslagen ten ijs kan komen als u optimaal wilt voldoen aan de richtlijnen uit de BENG. Van een actuele informatie, informatiebrochures, hulpmiddelen tot de veelgestelde vragen.

Bouwend Nederland is nog volop bezig met het ontwikkelen van andere soorten dienstverlening. Hou daarom de website van Bouwend Nederland en de thema-pagina goed in de gaten voor verdere updates.

Training: Blijven bouwen met BENG en MPG

U kunt ook direct aan de slag met uw voorbereidingen met de training ‘'Blijven bouwen met BENG en MPG van Bouwend Nederland Academy (ook toegankelijk voor niet-leden)
Meer informatie en aanmelden voor cursus »


DUURZAAMHEID

Over de auteur

C. (Chi-Ling) Chu

Adviseur Arbeidsrecht, CAO & Sociale Zekerheid

Contactpersoon bij dit bericht

Bouwend Nederland Advies

advies@bouwendnederland.nl, 079 - 3 252 250