Verhagen: "Die jongens lopen allemaal binnen? Nou dat valt vies tegen!"

Door Richard Massar , 25 februari 2019

Verhagen: "Die jongens lopen allemaal binnen? Nou dat valt vies tegen!"

Zondag 24 februari sprak Maxime Verhagen in het RTL7 programma Business Class met Harry Mens over zaken die nu in de bouw- en infrasector spelen. Onderwerpen waren woningmarkt, verduurzaming, Provinciale Verkiezingen en infrastructuur. Lees onderstaand een aantal quotes van onze voorzitter, of bekijk het hele interview van 11 minuten.

Provinciale verkiezingen

“We hebben veel contact met lijsttrekkers en organiseren debatten over thema’s die in de provincies spelen. Over hoeveel huizen je ergens mag bouwen, hoe vergunningen sneller verleend worden, maar ook over verduurzaming.”

Verduurzaming

Als je huis voor huis gaat verduurzamen dan wordt het een totaal onbetaalbaar en onrealistisch verhaal. Dus we hebben aan de Klimaattafel tegen Samsom gezegd, het moet ook gewoon betaalbaar blijven. Je kunt niet zeggen vandaag moet alles CO2 neutraal zijn. Dat is volstrekt ondenkbaar!”

In papier kun je niet wonen

“Minister Ollongren heeft voor het eerst weer aandacht voor de noodzaak van voldoende woningen. Veel provincies trappen op de rem, omdat zij alleen maar binnenstedelijk willen bouwen. Op papier hebben ze de zaken nog wel in order, maar in papier kun je niet wonen"

Marges in de bouw

De marges in de bouw zijn inderdaad niet groot. Er wordt altijd gedacht, zeker nu er heel veel gebouwd wordt, die jongens lopen allemaal binnen, nou dat valt vies tegen.


WONINGMARKT INFRAMARKT

Over de auteur

R. (Richard) Massar

Senior Communicatieadviseur / Woordvoerder