Oproep vier pilots circulaire projecten

Door Jan Overtoom , 26 februari 2019

Oproep vier pilots circulaire projecten

In het kader van de samenwerkingsagenda met de provincie Noord-Holland zoekt Bouwend Nederland vier pilots om samen het circulair bouwen uit te werken. Projecten in de woningbouw hebben de voorkeur, maar ook projecten in de utiliteitsfeer zijn welkom.

Koplopers
Met deze pilots willen we in de Provincie Noord-Holland gaan leren wat de mogelijkheden zijn van circulair bouwen. Wat verstaan we er nu echt onder, welke valkuilen en kansen zijn er? Hoe kunnen we het bewustzijn van de bouwsector op dit gebied verhogen? Samen met deze koplopers willen Bouwend Nederland en de provincie oplossingen zoeken in vooral de grondstoffenketen.

De bouwsector is verantwoordelijk voor circa de helft van het grondstoffenverbruik en 40% van het afval in Nederland. Gebouwen zijn met 35% de grootste bron van CO2-uitstoot. Als we een circulaire economie willen, die zuinig is op grondstoffen, geen afval of vervuiling meer produceert en op schone energie draait, moet er ook in onze sector een grote slag gemaakt worden. In Noord-Holland moet in 2030 50% circulair zijn en in 2015 100% circulair gebouwd worden.

Leefbaar
Regio Randstad Noord roept bouwbedrijven op die mee willen helpen om onze aardbol leefbaar te houden. We zoeken mensen die de overtuiging hebben dat we de goede kant opgaan met circulair bouwen en die geschikte projecten hebben om samen te leren op dit vlak.

Contact
Jan Overtoom, regiomanager Regio Randstad Noord
j.overtoom@bouwendnederland.nlOver de auteur

Jan Overtoom

Regiomanager Randstad Noord van Bouwend Nederland