Bewust Veilig Dag 2019 | Laat zien dat veiligheid ertoe doet!

Door K. (Kristine) de Wilde , 05 maart 2019

Bewust Veilig Dag 2019 | Laat zien dat veiligheid ertoe doet!

Alle dagen van het jaar is veiligheid in de bouw en infra belangrijk. Eén dag staan we er extra bij stil. Op woensdag 20 maart 2019 zijn we met elkaar Bewust Veilig op het werk. Laat zien dat veiligheid ertoe doet, ook bij uw project, op de bouwplaats en in uw bedrijf! Doe mee, haak aan en meld u nu aan! »

Veilig en gezond werken is de verantwoordelijkheid van ons allemaal: van iedereen die werkt op een project of bouwplaats en van alle partijen in de keten. Werknemers moeten zich aan de voorschriften houden. Vanuit goed werkgeverschap hebben werkgevers de taak een open cultuur te creëren. En opdrachtgevers moeten het mogelijk maken dat de aannemer die het werk uitvoert dat op een veilige en gezonde manier kan doen. Tijdens de Bewust Veilig dag geven we veiligheid één keer per jaar gezamenlijk met zoveel mogelijk bedrijven en ketenpartners nog eens extra aandacht. Want we hebben een doel: iedereen aan het einde van de dag weer gezond naar huis. Dat wilt u toch ook?

Geef u vandaag nog op voor deelname aan de Bewust Veilig Dag 2019 »

Sectorbreed gedragen

De Bewust Veilig Dag van 20 maart 2019 is inmiddels de derde editie. Diverse leden van Bouwend Nederland, OnderhoudNL, Cumela, Techniek Nederland en Aannemersfederatie hebben al laten weten mee te doen en op woensdag 20 maart ‘Bewust Veilig’ te zijn. Helpt u om deze derde editie net zo'n succes te maken als de eerdere edities?

Bewust Veilig, Iedere Dag

De Bewust Veilig Dag is onderdeel van de campagne Bewust Veilig, Iedere Dag. Met de campagne helpen we veiligheid beter op de kaart te zetten. En een open cultuur te creëren. Een cultuur waarin er ruimte is om incidenten te melden, situaties bespreekbaar te maken en van elkaar te leren. De ambitie van de campagne is eenvoudig: een veilige sector waar iedereen die de bouwplaats betreedt, ook gezond en veilig weer weggaat. Op website www.bewustveiligiederedag.nl vindt u meer informatie en handige tools.

Naar de campagnesite Bewust Veilig, Iedere Dag »


ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN VEILIGHEID VEILIGHEID OP DE BOUWPLAATS (ARBO)

Over de auteur

K. (Kristine) de Wilde

Communicatieadviseur