Excursie infraplatform 27 maart Transformatie stationsgebied Driebergen-Zeist

Door J. (Joost) Swaan , 07 maart 2019

Excursie infraplatform 27 maart Transformatie stationsgebied Driebergen-Zeist

Files bij de spoorwegovergang, overvolle fietsstallingen en een tekort aan parkeerplekken. Belangrijke redenen om het stationsgebied Driebergen-Zeist flink aan te pakken. De Hoofdstraat loopt straks via een onderdoorgang voor het verkeer onder het spoor door. BAM Infra laat ons zien hoe de transformatie van het stationsgebied Driebergen-Zeist tot stand komt.

Tussen 2017 en 2021 vinden er verschillende vernieuwingen plaats op en rond het spoor. Zo worden er twee nieuwe, doorgaande, sporen aangelegd waardoor de intercitytrein eenvoudig en snel het station kan passeren. De spooroverweg wordt verwijderd en er komt een onderdoorgang voor in de plaats. Daarnaast wordt er een ondergrondse fietsenstalling gebouwd waarin plaats is voor 3000 fietsen. Het busstation wordt verplaatst en uitgebreid en er komt een nieuw (energieneutraal) stationsgebouw. Guido Nijenhuis, manager procesbeheersing van het project zal ons vertellen over de (technische) uitdagingen van het project en rondleiden over de bouwplaats. Na afloop van de excursie gaan we een hapje eten in “het Wapen van Rijsenburg”.

Programma 27 maart 2019
15.45 uur: ontvangst bij bouwcafé
16:00 uur: presentatie project en rondleiding over de bouwplaats
18:00 uur: borrel en diner bij restaurant het Wapen van Rijsenburg te Driebergen-Rijsenburg

Locatie excursie
Parkeren: Q-park Parkeergarage P+R station Driebergen-Zeist, Stationsweg 15B, 3972 KA Driebergen-Rijsenburg. Vervolgens melden bij het bouwcafé in kantoor Vierdaelen aan de Stationsweg 13.

Diner
Restaurant Het Wapen van Rijsenburg, Hoofdstraat 83, 3972 EL Driebergen-Rijsenburg.

Aanmelden kan door vóór 17 maart een mail te sturen naar m.veld@bouwendnederland.nl 
Gelieve in deze mail ook aan te geven of u bij het diner aanwezig bent.


RAILINFRASTRUCTUUR INFRAMARKT

Over de auteur

J. (Joost) Swaan

Verenigingsmanager afdeling Amsterdam