300 leerlingen in een onderzeebootloods voor een HighVoltage-LAB tech- “experience”

Door Redactie, 11 maart 2019

300 leerlingen in een onderzeebootloods voor een HighVoltage-LAB  tech- “experience”

De afgelopen weken is er met een club van betrokken partijen intensief samengewerkt aan een volledig nieuwe techniek “experience” voor jongeren. Op 14 maart 2019 vindt hiervan de pilot editie plaats bij de RDM Campus in Rotterdam: The Battle of Techmission010.

Ruim 300 jongeren uit de 2de klas van het voortgezet onderwijs (VMBO, HAVO,VWO) gaan op een spannende en mysterieuze tech-missie in een onderzeebootloods. Samen gaan ze ontdekken, oplossingen zoeken en de uitdaging aan met andere scholen in de regio Rijnmond. The battle of TechMission010! Tijdens deze game vinden de leerlingen op een leuke en interactieve manier antwoord op de vragen: past een techniek profiel bij mij?
En zo ja, welke?

In deze onderzeebootloods wordt in het geheim gewerkt aan een revolutionaire manier van energieopwekking.
In dit HighVoltage-LAB voeren de jongeren allerlei experimenten uit die te maken hebben met energie en techniek; van IT tot robotica en van logistiek inzicht tot stroomopwekking. Na afloop worden de experimenten besproken in kleine groepen en wordt de koppeling gemaakt naar de profielkeuze van de leerling, waaronder BWI (Bouw, Wonen, Installeren) of PIE (Produceren, Installeren of Energie) en vervolgens naar diverse beroepen in deze sectoren.

Op deze wijze hopen we meer jongeren te enthousiasmeren voor een carrière in de techniek, zo vlak voor hun profielkeuze. Deze unieke ervaring sluit goed aan bij de belevingswereld van de kritische 13 - 14-jarigen.
In de volgende editie wordt dit concept verder uitgebouwd en verwachten we nog veel meer jongeren te bereiken in regio Rijnmond.

Techmission010, donderdag 14 maart 2019
Locatie: Onderzeebootloods, RDM-straat 1, Rotterdam


ONDERWIJS EN OPLEIDING BEROEPSONDERWIJS EN HOGER ONDERWIJS INSTROOM

Contactpersoon bij dit bericht

Vera van Rossem

Bedrijfsadviseur Beleid & Vereniging Randstad Zuid