Van de bank naar werken in de bouw

Door K.A. (Kathelijne) Koster , 11 maart 2019

Van de bank naar werken in de bouw

Op 28 april start het tv-programma ‘Je gaat het maken’ op RTL4 waaraan zes mensen met verschillende achtergronden en vaardigheden deelnemen met hetzelfde doel: aan de slag gaan in de bouw. Eric Colijn, directeur BouwSchool Breda: “Met elke deelnemer doe in een assessment om te achterhalen welke functies goed aansluiten bij de interesses en de competenties.”

De komende vijf jaren zijn er 53.000 nieuwe werknemers nodig. Dit tv-programma mikt vooral op de zij-instromers en laat zien wat de bouw allemaal te bieden heeft en hoe enorm divers de bouwbranche is en hoe mooi om in te werken. Ook voor mensen die van carriĆØre willen switchen zijn er mogelijkheden in de bouw. Colijn: “Er is een breed pallet aan functies dat loopt van BIM-modelleur/calculator, timmerman/metselaar, monteur gas en warmte/monteur elektra, uitvoerder/bouwplaatsmanager/werkvoorbereider, omgevingsmanager/projectleider tot en met inkoper/kopersbegeleider. Niet alleen technisch en ambachtelijk dus.” Het tv-programma is een onderdeel van de instroomcampagne 'Je gaat het maken'.

In zes afleveringen volgen we de deelnemers om te zien hoe de kennismaking met de branche verloopt. Lees het artikel ‘Van de bank naar de bouw’ dat staat in de zojuist verschenen editie van BNL#1. Of lees meer over de instroomactiviteiten van 'Je gaat het maken' of lees meer over het tv-programma.INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

K.A. (Kathelijne) Koster

Campagnemanager Instroom