Workshops voor de restauratie- en bouwbranche

Door Redactie, 12 maart 2019

Workshops voor de restauratie- en bouwbranche

Voor vakmensen en specialisten

In het bevingsgebied wordt – vroeg of laat – gestart met het onderhouden en restaureren van monumenten met bevingsschade. Helaas is de restauratiebranche vakmensen aan het verliezen, waardoor kennis en ervaring verloren dreigen te gaan. Dat kan grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van de monumenten. Deze workshops zijn dan ook bedoeld om het restauratievak onder de aandacht te brengen en de kennis en kunde op het gebied van restaureren te verhogen. De serie richt zich specifiek op bouwvakkers, vakmensen en specialisten.

Er wordt een beknopt overzicht geboden van een aantal belangrijke vakgebieden zoals benodigd bij het restaureren van monumenten in het noorden. Aansluitend op de onderwerpen uit de reeks kunt u desgewenst bij ROC Friese Poort of andere partijen verdiepende (vervolg-)cursussen volgen.

De workshops zijn ontwikkeld door ROC Friese Poort i.s.m. Vereniging Restauratie Noord, Restauratie Opleidingsprojecten en EPI-kenniscentrum. Om een indruk te krijgen kun je onderstaand filmpje bekijken, gemaakt tijdens een workshop uit de serie voor professionals.Contactpersoon bij dit bericht

Kees Vianen

Adviseur Duurzaamheid Regio Noord