Themabijeenkomst Circulair bouwen: hype of de toekomst?

Door J. (Joost) Swaan , 12 maart 2019

Themabijeenkomst Circulair bouwen: hype of de toekomst?

De themabijeenkomst van 26 maart 2019 zal in het teken staan van circulair bouwen. Nederland heeft de ambitie om in 2050 100% circulair te zijn.

Voor de bouwsector heeft dit ingrijpende gevolgen en zal er een volledige omslag moeten worden gemaakt van lineair naar circulair bouwen. Wat is circulair bouwen precies, wat betekent dit voor de bouwsector en is de ambitie om in 2050 100% circulair te bouwen realistisch?

Wat is circulair bouwen?
In circa 1,5 uur zal inspirator en ondernemer Jan Willem van de Groep uitleggen welke definities over circulair bouwen er zijn en daar de nodige kanttekeningen bij plaatsen. Ook staat Jan Willem stil bij de opgave waar de bouwsector voor staat in relatie tot de circulaire opgave, welke dilemma’s daarbij om de hoek komen kijken en of hergebruik van bouwstoffen in een verre toekomst al dan niet een erg utopische benadering is. Kortom: geen kritiekloos promo-praatje maar een realistische uiteenzetting over de huidige (en toekomstige) ontwikkelingen op het gebied van circulair bouwen. Er zal uiteraard ook ruimte zijn voor discussie en het stellen van vragen.

Over de spreker
Jan Willem van de Groep is oprichter van ARXlabs, Factory Zero en Challenge the Future. Hij was tot voor kort verbonden aan het energietransitieprogramma Energiesprong. Naast ondernemer is Jan Willem vaste columnist voor de Cobouw, expert van DuurzaamGebouwd.nl, adviseur voor duurzame ondernemers en overheden, jurylid Achterhoek Architectuurprijs en veelgevraagd spreker. Als inspirator wordt hij regelmatig gevraagd mee te denken of lezingen te geven over thema's als duurzaamheid, innovatie, transitie of vernieuwend opdrachtgeverschap.

Datum: 26 maart 2019
Tijd: 16:00 – 17:30 uur

Locatie
Bouwmensen Midden-Holland
Hoofdweg 868
2132 MC HOOFDDORP

Voor leden gevestigd of werkzaam in regio Midden Holland.

Aanmelden: evenementen@bouwendnederland.nlOver de auteur

J. (Joost) Swaan

Verenigingsmanager afdeling Amsterdam