Hoe kom ik aan gekwalificeerd personeel?

Door K.A. (Kathelijne) Koster , 19 maart 2019

Hoe kom ik aan gekwalificeerd personeel?

Tijdens het interactieve symposium ‘Beleef Techniek’ dat op 11, 12 en 13 april plaatsvindt staat de vraag 'Hoe kom ik aan gekwalificeerd personeel?' centraal. Op het Bouw & Infra Park in Harderwijk bundelen brancheorganisaties, vakbonden en onderwijsinstellingen hun krachten en laten zo’n 80 werkgevers en opleiders de nieuwe ontwikkelingen binnen de bouw, infra en techniek zien. Kom op 11 april, de dag voor en door bedrijven, langs en laat je inspireren!

Hieronder het uitdagende en interactieve programma voor bedrijven, studenten, werkzoekenden, ouders, kinderen én overige geïnteresseerden:

Dag 1 – donderdag 11 april (9.30-20 uur)

De eerste dag is voor én door bedrijven die actief zijn in de bouw, infra en techniek. Topsprekers nemen je mee in een andere kijk en ontwikkeling van de markt en de kansen die voorliggen als het gaat om ontwikkeling en groei. Laat je inspireren en doe nieuwe kennis en inzichten op. Doe mee aan workshops, versterk inzichten en concretiseer je doelen. Bekijk het programma op pagina vier in de brochure. Namens Bouwend Nederland neemt vice-voorzitter Bouwend Nederland George Raessens deel aan de paneldiscussie of luister bijv. om 10.30 uur naar Taco van Hoek, directeur van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

Dag 2 - vrijdag 12 april (10-20 uur)

Op dag 2 zijn er voor studenten VMBO, MBO, HBO & TU met een bouw, infra en/of techniek opleiding, maar ook voor ervaren professionals, werkzoekenden, zij-intreders en overige geïnteresseerden bedrijfspresentaties, arbeidsmarktinformatie en open dagen onderwijs. Speciale insteek deze dag is werk in uitvoering en je kunt meedoen met unieke 'beleef experiences’ op de buitenexpositie. Je kunt deze dag landmeetkundige metingen met drones en landmeetkundig materiaal uitvoeren, met een graafmachine zand vervoeren, straatwerk verzorgen met een robot, timmeren/metselen, is er een interactieve BIM-room en nog veel meer. Aanmelden is niet noodzakelijk en bezoek is gratis.

Dag 3 - zaterdag 13 april (10-18 uur)

Op zaterdag worden er naast studenten en werkzoekenden (zoals op dag 2) ook ouders, kinderen verwacht. Doe net als vrijdag zelf actief mee met een van de hierboven genoemde buiten beleef experiences. Ontmoet top werkgevers in bouw, infra en techniek, kom naar bedrijfspresentaties, arbeidsmarktinformatie en informeer naar de onderwijsmogelijkheden. Kom langs en volg een workshop, test je eigen skills en meer.
Ambassadeurs voor Beleef techniek zijn Bouwend Nederland, FNV Bouwen en Wonen, CNV Vakmensen, Je gaat het maken en het Bouw & Uitvoering Mediaplatform. Beleef techniek 2019 is een initiatief van Bouw & Infra Park Harderwijk en het arbeidsmarktplatform Komindebouw.nl.

Informatie

Ga voor meer informatie naar beleeftechniek.nl en kijk welke bedrijven en organisaties er meedoen. Of lees voor meer informatie de brochure. Jongeren en zij-instromers die geïnteresseerd zijn in werken in de bouw & infra gaan voor meer informatie naar jegaathetmaken.nl.


INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

K.A. (Kathelijne) Koster

Campagnemanager Instroom