EZ stimuleert MKB te investeren in scholing en ontwikkeling met nieuwe regeling

Door Redactie, 01 april 2019

EZ stimuleert MKB te investeren in scholing en ontwikkeling met nieuwe regeling

Wilt u als MKB bedrijf  investeren in scholing en ontwikkeling, en kunt u daarbij een extra impuls gebruiken? Dan is MKB!dee misschien iets voor u. Het doel van MKB!dee is om oplossingen te vinden voor belemmeringen die mkb-ondernemers ervaren en die hen ervan weerhouden te investeren in menselijk kapitaal. Hiervoor worden mkb-ondernemers zelf uitgedaagd om met oplossingen te komen. Binnenkort gaat de nieuwe regeling open.

Investeren in mensen

MKB!dee is een experimentele regeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In 2018 was de regeling voor het eerst open. Toen was er €2 miljoen beschikbaar. In totaal zijn er 14 aanvragen toegekend, waaronder enkele uit de Bouw. Voor 2019 is €7,5 miljoen beschikbaar. De regeling gaat op 15 april a.s. open en sluit op 27 augustus.

MKB!idee

Staatsecretaris Mona Keijzer: “Er gaat kracht uit van de idee├źn van ondernemers zelf. Door ondernemers deze ruimte te bieden hoop ik dat we oplossingen vinden voor de uitdagingen die voortvloeien uit snelle technologische ontwikkelingen, internationale concurrentie en maatschappelijke uitdagingen. Op deze manier draagt iedereen haar steentje bij aan een productiever en innovatiever mkb-peloton, want de sleutel daarvoor is investeren in mensen.”

Voor meer informatie over de regeling, zie www.rvo.nl/mkbidee  en/of de Kamerbrief over MKB!dee. Op 9 april organiseren EZK en RVO een informatiebijeenkomst over MKB!dee.


MODERN PERSONEELSBELEID EN DUURZAME INZETBAARHEID ARBEIDSMARKT ONDERNEMERSCHAP EN INNOVATIE OPLEIDINGSBEDRIJVEN (INTEGRALE PRAKTIJKCENTRA)

Contactpersoon bij dit bericht

Marieke van der Post

Beleidsadviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt