Cad & Company lanceert unieke en onmisbare gratis BIM-tool

Door Redactie, 01 april 2019

Cad & Company lanceert unieke en onmisbare gratis BIM-tool

In de dagelijkse praktijk is onze voordeelpartner Cad & Company bij verschillende organisaties met grote regelmaat betrokken bij BIM-implementaties. Iedereen is daarbij razend enthousiast over de mogelijkheden die BIM biedt voor organisaties. Ze begeleiden architecten, ingenieurs en adviesbureaus bij het invoeren van BIM. Daarnaast zijn ze ook zeer nauw betrokken bij het invoeren van BIM bij grote en kleine aannemers. Bij de aannemers, brengt Cad & Company “BIM naar de Bouwplaats” en zien ze dagelijks hoe BIM in de praktijk toegepast wordt. En hier missen ze het enthousiasme. De BIM vonk slaat, tot hun verbazing, niet over. De grote vraag, of wellicht, de grote uitdaging: hoe krijgen we BIM kampioenen op de bouwplaats? Cad & Company heeft hiervoor de oplossing gevonden en een nieuwe BIM-tool ontwikkeld die gratis beschikbaar is voor iedereen.

Klantadvies groep

Het team van Cad & Company is eerst hard aan het werk gegaan met hun klanten. Met innovatiesessies, visueel whiteboarden, LEAN, Flow diagrammen, Brown paper en zelfs een aantal dagen op de hei… Ze kwamen letterlijk niet verder met de mannen op de bouwplaats. De vonk sloeg gewoonweg niet over. Na een aantal coaching bijeenkomsten, is Cad & Company met een nieuwe groep van aannemend Nederland aan de slag gegaan. De groep was met zorg samengesteld: jong en oud, hoog en praktisch opgeleid en mannen en vrouwen van verschillende nationaliteiten. Na een paar pittige sessies onder leiding van een productiviteitspsycholoog kwam de groep tot een wonderbaarlijk inzicht.

Virtueel bouwen

Diep in de nachtelijke uren tijdens één van onze laatste sessies, kwam de groep tot een geweldig inzicht: BIMmen is Virtueel Bouwen. Alle liefde en aandacht die Cad & Company in het BIM-model stopt is om een digitaal prototype te maken van het te bouwen object. Letterlijk het hele bouwwerk kan gesimuleerd worden in het BIM-model. Je kan de kosten berekenen, de planning doornemen, de werkvoorbereiding doen, inkopen, virtueel door het gebouw heen lopen, allemaal mogelijk. Maar het was niet echt! Het bestaande virtuele model was niet echt.

Ongeloof

Na al die sessies had Cad & Company het probleem eindelijk boven water. Het BIM-model was té perfect, het was te mooi. Als je dagelijks op een bouwplaats rondloopt en je wordt dan met een BIM-model geconfronteerd, krijg je kortsluiting. Dat kan niet, het kan niet zo perfect zijn!

Oplossing

Nu het probleem helder was, moest er alleen nog een oplossing komen. Na talloze wireframes, XP designs en sessies heeft het volledige team van CAD & Company de oplossing niet alleen gevonden maar ook gebouwd met behulp van het Autodesk Forge platform.

Gratis beschikbaar voor heel Nederland

Deze add-in voor Revit is volledig configureerbaar. Kies welke kwaliteit jij wilt toepassen, in welke dikte en zelfs de kleur is vrij te kiezen. Daarnaast hebben ze een functie toegevoegd waarmee alles in één keer volledig uitgevuld kan worden. Omdat dit gereedschap zo enorm belangrijk is voor de hele bouwkolom stelt Cad & Company deze tool volledig gratis ter beschikking voor iedereen. Je hebt hiervoor ook geen Autodesk Revit nodig.

Toepassing

Met het toepassen van dit gereedschap zien de mannen en vrouwen van de bouwplaats de herkenning. Onze ervaring is dat zij helemaal enthousiast worden, zelfs de hoeveelheden gaan uittrekken en weer fluitend met de BIM-modellen aan de slag gaan.

Deze ‘Pur all’ tool is voor iedereen beschikbaar en vanaf aankomende maandag gratis te downloaden via de website. Tijdens de OPEN AIR 2019 op 28 mei 2019 besteed Cad & Company hier ook uitgebreid aandacht aan. Vergeet vooral niet om jouw collega’s in te lichten over deze onmisbare gratis BIM-tool.

In de video zie je wat ons unieke gereedschap doet.Contactpersoon bij dit bericht

Elize Benard

Adviseur Dienstverlening Binnendienst