BIM-studenten geven hun visie over de toekomst van de bouw

Door K.A. (Kathelijne) Koster , 16 april 2019

BIM-studenten geven hun visie over de toekomst van de bouw

De nieuwe editie van WerkWijzer staat in het teken van ‘Banen van de toekomst’. Drie studenten leggen hierin uit hoe zij de toekomst van de bouw en de rol van BIM (Building Information Model) zien. “BIM is geen hype, maar dé tool waarmee we nog heel lang gaan werken” aldus Maxime Verhagen.

BIM is een werkmethodiek waarbij in een 3D Bouw Informatie Model integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. “De bouw wordt meer computer gerelateerd, al het papieren werk gaat eruit. Ik denk dat er steeds meer programmeurs in de bouw komen, om virtuele modellen te maken, om fouten te minimaliseren en tijd goed te benutten,” aldus student Tobias Noppers (24). “We leven in het informatietijdperk, ik denk dat de digital-twin steeds meer gaat spelen in de bouw,” zei Arian Wassink (22). De bouwsector zet groots in op BIM. Lees het artikel of blader door de WerkWijzer.

BIM-battle

De studenten deden eind augustus met acht andere teams mee aan de tweede editie van de BIM-battle. Ze moesten Rijnhaven Oost, een oud industriegebied gelegen aan het water van industrieterrein Rijnhaven in Alphen a/d Rijn een opfrisbeurt geven. Vier studenten van de minor BIM aan de Hogeschool Saxion wonnen met hun ontwerp voor de herinriching van dit gebied een 5-daagse reis naar Dubai. De BIM-studenten battle en de BIM-onderwijsdag zijn een inititiatief van Bouwend Nederland en BIMregister. Klik hier voor meer informatie over de BIM-onderwijsdag (volgende is op 2 oktober 2019).

WerkWijzer

WerkWijzer heeft een oplage van 75.000 en wordt verspreid onder decanen, loopbaanbegeleiders en Leer Werkloketten (voorheen ‘UWV WERKbedrijven’). Vele jongeren, zij-instromers en herintreders maken zo kennis met de mogelijkheden van studeren en werken in de bouw & infra. Het blad wordt gestuurd naar VMBO- en MBO-scholen in Nederland. Ook decanen en loopbaanbegeleiders op ongeveer 850 scholen in Nederland krijgen het blad digitaal toegestuurd.

Je gaat het maken

Klik hier voor meer informatie over de instroomactiviteiten van Bouwend Nederland rond de campagne ‘Je gaat het maken’. Ga naar jegaathetmaken.nl voor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube.


ONDERWIJS EN OPLEIDING INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

K.A. (Kathelijne) Koster

Campagnemanager Instroom