Lodewijk College uit Terneuzen winnaar BÈTA Challenge Innovatiewedstrijd

Door K.A. (Kathelijne) Koster , 18 april 2019

Lodewijk College uit Terneuzen winnaar BÈTA Challenge Innovatiewedstrijd

Zo’n 50-leerlingen uit het hele land hebben vandaag in 10-teams deelgenomen aan de BÈTA Challange innovatiewedstrijd. De teams bestaande uit leerlingen van mavo 3 was gevraagd een modulair systeem te ontwerpen waarmee het casco van een Tiny House gebouwd kan worden. Na de eindpitches vanmiddag werd zojuist het Lodewijk College uit Terneurzen tot winnaar gekozen!

De ontwerpen zijn beoordeeld door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van het onderwijs (vo/mbo, BCP) en het bedrijfsleven (Bouwend Nederland en leden). Hieronder een foto van het winnende team bestaande uit Jeroen de Kort, Tobias de Zeeuw, Quincy van Hurck en hun docente Els Driedijk (in willekeurige volgorde). Zij waren eerder geselecteerd uit honderden inzendingen.

Bouwend Nederland werd vertegenwoordigd door Bert Boeijink (directeur Bloemendal Bouw), Jan Willem Aardema (directeur Bouwschool Twente) en Damir Tursic (Plancoördinator Wonen bij Heembouw). Zij hebben samen met de andere juryleden de projecten beoordeeld en het winnende team gekozen.

Publieksprijs

De publieksprijs is gegaan naar het Markland College uit Zevenbergen  Dit team bestaat uit Daan Moelands, Karina Myslak, Philip van der Wal en hun docent Marieke van der Harst (foto hieronder).

Doorstroming naar opleidingsbedrijven en MBO-4

De wedstrijd wordt door Bouwend Nederland in samenwerking met BÈTA Challenge georganiseerd. “Wij vinden het belangrijk om de BÈTA Challenge aan ons te binden. Deze leerlingen hebben als extra examenvak ‘onderzoek & ontwikkeling’, waarbij ze kennismaken met techniek en bouwtechniek in het bijzonder. Daardoor is er een goede doorstroming naar de opleidingsbedrijven en het MBO-4. De bouw & infra zitten te springen om goed opgeleid personeel,” aldus Marieke van de Post van Bouwend Nederland. Ga voor meer informatie naar BÈTAChallange.nl

Je gaat het maken

Bedrijven kunnen hier klikken voor meer informatie over de instroomactiviteiten van Bouwen Nederland. Jongeren en zij-instromers die geïnteresseerd zijn in werken in de bouw & infra gaan voor meer informatie naar jegaathetmaken.nl.


ONDERWIJS EN OPLEIDING INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

K.A. (Kathelijne) Koster

Campagnemanager Instroom

Contactpersoon bij dit bericht

Marieke van der Post

Beleidsadviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt