Kijk zondag 28 april om 16.30 uur naar eerste aflevering Jegaathetmaken

Door K.A. (Kathelijne) Koster , 25 april 2019

Kijk zondag 28 april om 16.30 uur naar eerste aflevering Jegaathetmaken

Aanstaande zondag start op RTL4 de tv-serie Jegaathetmaken die laat zien dat de bouw & infra banen en opleidingsmogelijkheden heeft voor zij-instromers, mensen zonder specifieke werkervaring in de bouw & infra. In de eerste aflevering gaat kandidaat zij-instromer Max Falter twee verschillende banen ‘ervaren’. Hoe vindt Max deze functies en krijgt hij een opleidingstraject aangeboden? Bekijk hier de trailer.

Om Max kennis te laten maken met de mogelijkheden in de bouw & infra gaat hij aan de slag in de ondergrondse infra bij Siers. Als electra monteur gaat Max aan de slag bij nieuwbouw project De Rolders in Wapenveld. Als Monteur gas/water/warmte gaat hij naar Apeldoorn om bij project Julianakwartier mee te werken. Maar wie is Max?

Max Falter

Max Falter is 24 jaar, een sportief type die woont in Amersfoort. Max werkt momenteel op de onderdelenafdeling van een autodealer, maar realiseert zich dat hier niet de toekomst voor hem ligt. “School en Max gaan niet zo heel goed samen”, zegt hij zelf. Hij begon ambitieus op het VWO maar rondde zijn middelbare school uiteindelijk op MAVO-niveau af. Na de politieacademie begon Max aan een zoektocht naar wat hem werkelijk boeit qua werk. Hij trok voor dat proces drie jaar uit en ging op reis. In Nieuw-Zeeland bouwde hij samen met een boer aan een huis in ‘the middle of nowhere’. Daar maakte hij kennis met vooruitstrevende technieken waarmee in de eigen energie kan worden voorzien. Nu terug in Nederland lijkt het Max interessant om hier te mogen werken aan innovatieve oplossingen die bijdragen aan een groenere wereld zoals zonnepanelen en warmtepompen. Elektra- en waterleidingwerk heeft zijn specifieke belangstelling en daar wil hij ook meer van weten. ‘Je gaat het maken’ neemt Max mee naar de wereld van infrastructuur.

Uitzending

Gaat Max het maken? Krijgt hij een opleidingstraject aangeboden? Kijk daarvoor de eerste aflevering op zondag 28 april om 16.30 uur bij RTL4. Kijk ook de volgende vijf afleveringen, waarin drie dames en nog twee andere heren gevolgd worden in hun zoektocht naar een nieuwe carrière.

Jegaathetmaken in Koffietijd

Vanochtend was het tv-programma Jegaathetmaken ook het gesprek van de dag bij Koffietijd. Twee vrouwelijke kandidaten en Bouwend Nederland schoven aan. Bekijk hier het fragment terug.

Je gaat het maken

De bouw & infra is op zoek naar personeel op alle niveaus. Ook voor mensen met werkervaring in andere sectoren, de zogenaamde zij-instromers, zijn er mogelijkheden in de bouw & infra. Ben jij een teamspeler, vernieuwer, vakman, planner of manager en wil je meer informatie over doorstromen naar de bouw & infra? Ga voor meer informatie naar jegaathetmaken.nl.


ARBEIDSMARKT ONDERWIJS EN OPLEIDING INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

K.A. (Kathelijne) Koster

Campagnemanager Instroom