BNR Bouwmeesters: personeelstekort blijft stijgen

Door Redactie Bouwmeesters , 02 mei 2019

BNR Bouwmeesters: personeelstekort blijft stijgen

Het personeelstekort in de bouw is nog groter dan gedacht. Meer dan 60.000 mensen moeten in de komende vijf jaar enthousiast gemaakt worden voor de bouw. In de uitzending van 29 april ging Bouwmeesters in gesprek met twee experts over de banenmarkt van de bouw. 

Te gast waren:

Albert Bergers, arbeidsmarktdeskundige en landelijk adviseur bouw en infra bij het UWV;

en

Erik Colijn, directeur opleidingsbedrijf BouwSchool Breda;

en een 

reportage met Rafael Tjon Affo (leerling), Mimoun Bouzaadalla (uitvoerder Heijmans) en Herman Bakhuisen (leerlingwerkbegeleider bij GOA Leidingtechniek).

Rondvraag

Zoals iedere week nemen de gasten hun eigen bouwnieuws mee. Albert Bergers vraagt aandacht voor de nieuwe website van technisch bureau Afbouw: “Afbouw wil werkgevers vinden die bereid zijn mensen met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Het papierwerk hoeft de werkgever niet zelf te doen, dat gaat via een speciaal detacheringsinstituut.” Erik Colijn is blij met de kabinetsplannen om 100 miljoen euro extra te investeren in technisch onderwijs: “Dit biedt natuurlijk kansen, maar bovenal is het goed voor het imago van het VMBO.”

60.000 mensen

Volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) zijn er de komende vijf jaar 60.000 mensen nodig in de bouw. Dat zijn er fors meer dan de eerdere schatting van 53.000 mensen. Bergers denkt dat het moeilijk wordt dat aantal te halen: “53.000 mannen en vrouwen was al een uitdaging. In de opleidingen worden momenteel nog niet de aantallen gehaald om dit verschil goed te maken.” Volgens Bergers moet de sector ook elders kijken voor nieuwe mensen: “We moeten zij-instromen vanuit andere sectoren bekijken en daar creatief mee aan de slag gaan.” Colijn bevestigt dat de opleidingen nog niet genoeg nieuwe mensen leveren: “Ons streefcijfer is om 140 jongeren per jaar uit te laten stromen. Momenteel moeten we blij zijn als we 95 instromers hebben.”

Niet alleen jongeren

Het grote personeelstekort zorgt ervoor dat bedrijven niet uitsluitend jonge mensen willen aannemen. “We zien zelfs een behoorlijke vraag naar mensen van boven de 50 jaar,” beweert Bergers. Volgens de arbeidsmarktdeskundige zitten veel mensen thuis die zo aan de slag kunnen in de bouw: “Per direct zouden er ongeveer 4.000 mensen aan de slag kunnen. Persoonlijk denk ik dat dat aantal nog veel groter is, maar dat veel mensen niet weten dat ze de talenten hebben om in de bouw te werken. Vrijetijdsklussers zijn daar een voorbeeld van.” Bovendien is er niet alleen een tekort aan uitvoerende beroepen. “Er is een grote vraag naar mensen die goed zijn met cijfers. Je ziet dat veel banken aan het reorganiseren zijn en dat mensen daar weg moeten. Die mensen wil ik adviseren te gaan kijken in de bouw”, aldus Bergers.

Je gaat het maken in de bouw

Om de variëteit aan functies in de bouw zichtbaar te maken, zendt RTL4 elke zondag het programma ‘Je gaat het maken in de bouw’ uit. Colijn denkt dat het programma zal bijdragen aan het werven van mensen voor de sector: “Het laat goed zien wat de bouw allemaal te bieden heeft.” Het programma richt zich niet alleen op scholieren, maar ook op zij-instromers als Rafael Tjon Affo. Hij maakte de switch van de horeca naar infrastructuur: “Op mijn 25ste wilde ik toch beginnen met carrière maken. Daar was de horeca niet geschikt voor, maar ik heb er wel hard leren werken. Dankzij goede begeleiding heb ik me snel kunnen omscholen.” Begeleiders Bakhuisen en Bouzaadalla beamen Rafaels verhaal: “Goede werkers kunnen we altijd gebruiken.”

Vijftigplussers

Om werkzoekenden te enthousiasmeren voor de bouw houdt het UWV in samenwerking met andere partijen op 22 juni de Techniek Doe Dag. Bezoekers krijgen begeleiding bij allerlei technische processen die in de bouw worden toegepast. Bergers: “We proberen de onbewust bekwame mensen te interesseren in de bouw.” Dat dit niet alleen jonge mensen betreft, wordt nogmaals benadrukt door Colijn: “Het is een vooroordeel dat er in de bouw alleen maar fysiek zware beroepen zijn. Genoeg mensen gaan gewoon in pak naar hun werk.” Bovendien moeten we volgens Bergers een ander voordeel van 50-plussers niet vergeten: “Ze nemen veel ervaring en vakmanschap met zich mee. Ook op de werkvloer kunnen ze dus een mentorfunctie vervullen, waardoor jonge mensen sneller het vak leren.”

In de toekomst denken beide gasten dat onder andere door robotisering de vraag naar handen zal afnemen. “Maar we zitten nu met een acuut tekort”, voegt Bergers toe. De robotisering zal volgens Bergers niet tot een grote daling in de vraag naar personeel in de bouw leiden: “Het werk zal vooral meer technisch van aard worden.” 

Luister hier de uitzending


ARBEIDSMARKT

Over de auteur

Redactie Bouwmeesters