Welk team uit 1,2 of 3 havo-vwo wint Eureka!Cup?

Door Marieke van der Post , 06 mei 2019

Welk team uit 1,2 of 3 havo-vwo wint Eureka!Cup?

Terwijl eindexamenleerlingen in gymzalen zwoegen voor hun diploma, komen op 16 mei in de Broodfabriek in Rijswijk zo’n 1.200 leerlingen uit 1, 2 en 3 havo-vwo bijeen. Dan wordt bekend wie de Eureka!Cup, de landelijke ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren, wint! Bouwend Nederland en vijf andere bedrijven/overheidsinstellingen enthousiasmeren zo jongeren voor wetenschap & technologie.

Leerlingen worden in de Eureka!Cup uitgedaagd om innovatieve oplossingen te bedenken voor technologische vraagstukken waarmee de zes bedrijven te maken hebben. Bouwend Nederland heeft vanuit de campagne Je gaat het maken leerlingen uit het 3e leerjaar gevraagd om digitaal een school te ontwerpen die toekomstbestendig, duurzaam gebouwd en voorzien van de nieuwste technologieën is. Een school die in de toekomst ook een andere functie kan vervullen. Zo’n 950 leerlingen gingen hiermee aan de slag.

Juryleden gezocht

De Eureka!Cup is nog op zoek naar juryleden. Bent u een ambassadeur van onze sector en wilt u jongeren enthousiasmeren en motiveren om voor de bouw- & infrasector te kiezen? Word dan op 16 mei jurylid! Lees de opdracht die de kinderen kregen (op pagina 11 de beoordelingscriteria). Mail voor meer informatie naar Marieke van de Post (M 06 13853153).

Je gaat het maken

De bouw- & infrasector is op zoek naar nieuwe collega’s; jongeren die willen leren en werken in de bouw, maar ook mensen die op zoek zijn naar een carrièreswitch. Leden die meer informatie willen over de instroomactiviteiten gaan naar bouwendnederland.nl/instroom.


ONDERWIJS EN OPLEIDING INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

M.J.T.P. (Marieke) van der Post

Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt