Vouchers Veiligheid aan de voorkant

Door Redactie, 09 mei 2019

Binnen Bouwend Nederland is voor 2019 het thema VEILIGHEID een belangrijk speerpunt. Met name het uitgangspunt ‘opdrachtgever & opdrachtnemer dienen hier samen in op te trekken, zodat veiligheid buiten de concurrentie blijft’ krijgt hierbij de nodige aandacht. Het Voucher Veiligheid aan de voorkant is hiervoor het instrument. Daar u als Materieeldienst veel contact het met uw werkmaatschappijen en de door hun uit te voeren projecten leek het ons correct u hierover te informeren!

Wie wil er niet dat aan het einde van de werkdag alle mensen op en rondom de bouwplaats weer veilig naar huis gaan? Toch worden we de laatste jaren steeds meer opgeschrikt door incidenten en ernstige ongevallen en blijft de bouw in de top 3 van onveilige sectoren. Dit kan en moet anders.

Veiligheid heeft dan ook topprioriteit gekregen binnen Bouwend Nederland. We vinden het daarbij van belang dat al in een vroeg stadium, dus bij het ontwerp van een project, erover nagedacht of dit project ook veilig uitgevoerd kan worden. Om dit te stimuleren heeft Bouwend Nederland in samenwerking met Aboma 50 vouchers ter beschikking gesteld voor een veiligheidsadvies van Aboma. Dit advies is bedoeld voor een bouwteam-project, in de fase waarbij een voorlopig ontwerp definitief wordt gemaakt. Wil je weten waar dit project aan moet voldoen? In de flyer en op de website (www.bouwendnederland.nl/veilig-werken/voucheractie-veiligheid-aan-de-voorkant) vind je alle informatie over de werkwijze en criteria. Liever direct aanmelden? Surf dan naar www.bouwendnederland.nl/voucheractie!’ Op = op, dus wees er snel bij!


CONSTRUCTIEVE VEILIGHEID

Contactpersoon bij dit bericht

Anne-Fokke de Vries

Beleidsmedewerker