Voorjaarsledenvergadering Vakgroep Grondwerk op Marker Wadden

Door Charles Verheyen , 13 mei 2019

Voorjaarsledenvergadering Vakgroep Grondwerk op Marker Wadden

Op 8 mei jl. heeft de voorjaarsledenvergadering van de vakgroep plaatsgevonden. De vergadering werd gecombineerd met een bezoek aan het bijzondere project de Marker Wadden.

Aan boord van de driemaster ‘Abel Tasman’, voeren de vakgroepleden – samen met vertegenwoordigers van de ‘Vrienden’ van de Vakgroep Grondwerk – vanuit Lelystad richting de Marker Wadden.
Tijdens de overtocht vond een co-presentatie plaats door Natuurmonumenten (opdrachtgever) en Boskalis (opdrachtnemer, lid van de vakgroep).
André Rijsdorp (namens Natuurmonumenten) en Jeroen van de Klooster (projectleider bij Boskalis) gaven een interessant overzicht van zowel de technische aspecten van dit bijzondere project, als ook van de constructieve wisselwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer bij de opzet en de uitvoering van de werkzaamheden.
Hierna volgde een rondwandeling over het aangelegde eiland. Ofschoon het weer niet gedurende de hele tocht meewerkte, waren de leden toch erg enthousiast over deze excursie en onder de indruk van het project.
Na terugkeer op de ‘Abel Tasman’ werd de ledenvergadering gehouden, gevolgd door een BBQ-maaltijd.
Rond half acht werd weer In Lelystad aangelegd, zodat (bijna) iedereen op tijd thuis was voor het volgen van het wel en wee (!) van het onfortuinlijke elftal van Ajax………Over de auteur

C.E.J.M. (Charles) Verheyen

Secretaris Vakgroep Grondwerk, Secretaris Vakgroep Railinfra, Lid programmateam Veiligheid