Training 'Blijven bouwen met Beng en MPG' nu aangeboden in Groningen!

Door Redactie, 03 juni 2019

Training 'Blijven bouwen met Beng en MPG' nu aangeboden in Groningen!

De regelgeving voor nieuwbouw rond materialen is ingrijpend veranderd. Ook omtrent energie zijn er grote wijzigingen op komst. Heb je geen tijd om je hier zelf in te verdiepen? Schrijf je dan in voor deze training van een halve dag. Op 25 juni 2019 wordt deze training speciaal voor Bouwend Nederland leden in regio Noord aangeboden bij Van der Valk Hoogkerk.

Sinds januari 2018 is een wettelijke grenswaarde ingevoerd voor de Milieuprestatieberekening Gebouwen (MPG). Deze berekent de milieubelasting van de materialen van een gebouw. De EPC in het Bouwbesluit wordt op korte termijn vervangen door BENG eisen (Bijna Energieneutrale Gebouwen). Voor alle nieuwbouw, woningbouw en utiliteit, geldt dat aanvragen van een omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2020 moeten voldoen aan de BENG eisen. Voor overheidsgebouwen zelfs al vanaf 1 januari 2019. Maar wat houdt dit precies in en wat verandert er dan voor jou? In deze training wordt dit je haarfijn uitgelegd.

Wat leer je?
• veranderingen in bouwregelgeving ten aanzien van energie (BENG) en materialen (MPG)
• BENG: wat verandert in het ontwerpproces en welke veranderingen moet je doorvoeren
• MPG: wat verandert in het ontwerpproces en welke veranderingen moet je doorvoeren
• relatie tussen MPG en BENG

Voor wie?
Je bent een vestigingsmanager, directielid of ontwerper voor ontwikkelende bouwbedrijven die nieuwbouwprojecten opleveren.

Programma en kosten
In deze interactieve training van een halve dag worden deelnemers in korte tijd bijgepraat over relevante wettelijke verplichtingen aan duurzaamheid voor nieuwbouw. Je krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen en je eigen ervaringen te delen met anderen. De training biedt je ook de handvatten om deze informatie na afloop binnen het bedrijf breed te delen.
Kosten voor de training bedragen € 349,-- (ex. btw) voor leden van Bouwend Nederland en € 599,-- (ex. btw) voor niet-leden van Bouwend Nederland.

Aanmelden kan via de Academy, te vinden via deze link.Contactpersoon bij dit bericht

Alja Vos

Adviseur Sociale Zaken en Arbeidsmarkt