Nostalgie en innovatie komen samen

Door Redactie, 06 juni 2019

Nostalgie en innovatie komen samen

Nieuwsgierig kijken de deelnemers aan de JBN workshop in het rond. “De laatste keer dat ik hier was, ging ik zwemmen” klinkt het. We zijn in BlueCity Rotterdam, het oude Tropicana aan de Maasboulevard. Tegenwoordig zitten er ruim 30 start-ups in het pand en is het zwembad in gebruik als eventlocatie.

BlueCity is een speeltuin voor circulaire bedrijven die werken aan de blauwe economie waarin afval waardevol is. De reststroom van de één is de grondstof voor de andere ondernemer. De koffieprut uit de Aloha-Bar dient bijvoorbeeld als voedingsbodem voor de oesterzwammen van Rotterzwam. Koekjes worden er van oud brood gemaakt en ze zijn nog lekker ook.

Na een korte introductie over BlueCity en de blauwe economie start de workshop Innovatie & Leiderschap gegeven door Janne Verijken. Janne weet de deelnemers direct te boeien, met haar stelling dat een innovatie vaak reactief is. Een innovatie ontstaat vaak uit iets wat niet naar wens verloopt. Zij neemt de deelnemers mee met de gedachte dat juist de klantwens centraal moet staan bij innovaties.

Die middag gaat het over de leiderschap-skills die een innovatief klimaat binnen ondernemingen stimuleert. Maar ook over het belang van goed evalueren, waarbij de volgende vragen wordt stilgestaan.: Wat ging er goed? Wat ging er fout? en Wat kunnen we hiervan leren?


CIRCULAIRE ECONOMIE ONDERNEMERSCHAP EN INNOVATIE

Contactpersoon bij dit bericht

Yvonne Hiddink

Bedrijfsadviseur Sociale Zaken Regio Randstad Zuid