Vakmanschap, ambacht en innovatie op 30 juni in Hengelo

Door Redactie, 25 juni 2019

Vakmanschap, ambacht en innovatie op 30 juni in Hengelo

Op zondag 30 juni vindt de 5e editie plaats van de Restauratiefair in Hengelo. De Restauratiefair is een unieke fair waar ca. 60 verschillende organisaties, instellingen en restauratie-vaklieden op het terrein van cultuur en erfgoed zich presenteren. De fair staat in het teken van ‘Passie voor restauratie, ambacht en duurzaam erfgoed'.

Vakmanschap, ambacht en innovatie worden op een positieve wijze in de schijnwerpers geplaatst en jongeren krijgen de kans om hun interesse voor traditioneel vakmanschap te ontdekken. Tijdens de Restauratiefair worden bezoekers naast ambachten en restauratieopleidingen ook geïnformeerd over herbestemming, transformatiemogelijkheden en duurzame monumentenzorg. Maatregelen die nodig zijn om monumentale panden te verduurzamen, mogen het karakter van het pand niet veranderen. Dit vraagt om maatwerk. Ook circulair bouwen krijgt tijdens de fair de nodige aandacht. Hergebruik van oude bouwmaterialen wordt steeds belangrijker. RIBO beschikt over een depot met een grote voorraad aan historisch bouwmateriaal. Het depot is tijdens de fair open voor bezoekers.

Datum en locatie

De Restauratiefair wordt gehouden op het terrein van het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht (PRA) van de Stichting RIBO. Het PRA is gehuisvest op Erve Woldhuis, een uniek en historisch erf op het landgoed Twickel. Kortom een dag die voor velen iets interessants te bieden heeft in een inspirerende omgeving.

Datum:  30 juni 2019 van 10.00 tot 17.00 uur.
Adres:   Haarweg 3 in Hengelo (Overijssel)
Entree en parkeren zijn gratis!

Bekijk de flyer van de restauratiefair of ga voor meer informatie naar restauratiefair.nl.

Je gaat het maken

Passie voor ambacht, duurzaam erfgoed, historie en kennisoverdracht staan die dag centraal. Vanuit de instroomcampagne 'Je gaat het maken' willen we die dag jongeren en zij-instromers enthousiasmeren en motiveren om voor een opleiding en/of baan in de bouwsector te kiezen.


BLIJVEN INVESTEREN IN ONTWIKKELEN (BIO) INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM