CO2 Adviseurs en MVO Consultants zijn De Duurzame Adviseurs geworden

Door Redactie, 16 juli 2019

CO2 Adviseurs en MVO Consultants zijn De Duurzame Adviseurs geworden

Het is inmiddels alweer een aantal maanden geleden dat Thijs Lindhout van De CO2 Adviseurs en Nick van Moerkerk van MVO Consultants bekend hebben gemaakt dat zij de handen ineenslaan en verder gaan als De Duurzame Adviseurs. Voor velen kwam dit ook niet als een verrassing. De twee vooraanstaande adviesbureaus op het gebied van duurzaamheid, energie en MVO werken al langere tijd nauw samen.

De afgelopen 7 jaar hebben zowel de CO2 Adviseurs als MVO Consultants veel bedrijven en overheden begeleid en ondersteund bij het behalen van diverse CO2- en MVO-certificaten, het schrijven van (online) MVO-verslagen en het opstellen van energierapportages.

“Door samen verder te gaan als De Duurzame Adviseurs willen wij meer nadruk gaan leggen op het nemen van actie. Dit betekent dat we nog steeds rapportages opstellen, maar dat de focus hierbij komt te liggen op het implementeren van de plannen om daadwerkelijk te kunnen verduurzamen. Wij merken dat onze klanten hier steeds meer aan toe zijn. De tijd van alleen maar plannen en beleid is voorbij. Het is nu tijd voor actie”, aldus, Nick van Moerkerk die met de fusie als directeur actief zal blijven voor De Duurzame Adviseurs.

Concreet betekent dit dat De Duurzame Adviseurs veel vaker als duurzame partner aan de slag gaat bij bedrijven. Zij zijn dan periodiek bij de bedrijven aanwezig voor het geven van workshops, het sparren met de directie en het daadwerkelijk implementeren van het vastgestelde beleid. Je ziet de bedrijven die hiervoor kiezen in een korte tijd enorm groeien en daarmee ook hun concurrentiepositie versterken.

Ed Nijpels, de voorzitter van het Klimaatberaad, zei het al: ”Het is einde oefening voor niet-duurzame bedrijven. Met het naderende Klimaatakkoord, de sterk aangescherpte energiewetgeving en de wil van steeds meer bedrijven om actief aan de slag te gaan met MVO en duurzaamheid maakt het onmogelijk voor bedrijven om nog te wachten.”

Meer informatie?

Bekijk de ledenvoordeelpagina van De Duurzame Adviseurs of neem dan contact met ons op via voordeel@bouwendnederland.nl of 079 3 252 166.Contactpersoon bij dit bericht

Elize Benard

Adviseur Dienstverlening Binnendienst