BIM in een dag

Door Redactie, 16 juli 2019

BIM in een dag

De wereld verandert als een speer op technologisch gebied. Steeds meer bedrijven in de bouwsector maken gebruik van digitale hulpmiddelen zoals BIM. Als MKB’er in de B&U wil je graag meegaan met deze evolutie, maar je hebt te weinig tijd om je hierin te verdiepen. Dan is dit de training voor jou!

Moet ik als onderneming al instappen in de digitale/BIM-bus? Moet ik überhaupt instappen? Voegt het wat toe, en wat is BIM eigenlijk? Allemaal terechte vragen waar veel kleine en middelgrote ondernemers mee zitten. Het antwoord op de eerste en tweede vraag van MKB-ers die wel instapten is eenduidig: het vergt wel wat van je bedrijf, maar het is zeer zeker de moeite waard! De training ‘BIM en virtueel bouwen in een dag’ voorziet in alle relevante informatie die jou en je werknemers in staat stelt om te kiezen of je vol wilt inzetten op BIM. Van werken met digitale ontwerpen tot voorbereiden en uitvoeren in het Middelgrote en kleine bouwbedrijf, Kees Huising (BIM expert en docent op Alfa College en Hanzehogeschool), leert het je allemaal. Deze training maakt onderdeel uit van een doorlopende leerlijn.

Wat leer je?

  •  inzicht in hoe BIM een rol speelt binnen jouw bedrijf en wat dit voor verschillende functies betekent
  •  meerwaarde van BIM voor jouw klanten
  •  inzicht in wat werken met BIM betekent voor derde partijen waar je mee samenwerkt
  •  handvatten om gesprekken met aanbieders van BIM software te voeren
  •  de nodige kennis en handvatten om gesprekken met aanbieders van BIM-oplossingen (zoals software aanbieders) te voeren.

Voor wie?

Je bent een eigenaar of manager van een bedrijf in de B&U die wilt weten wat het nieuwe werken met BIM inhoudt. Of je bent een medewerker die dagelijks te maken heeft met werkvoorbereiding, inkoop, (detailuitwerking) ontwerp, calculatie en verkoop. Met andere woorden: je voert dergelijke taken uit, maar je hebt te weinig tijd om je uitgebreid te verdiepen in de nieuwe werkelijkheid van digitaal werken en BIM.

Programma

De training bestaat uit een algemene inleiding over wat BIM is en welke voordelen het kan bieden. Daarna wordt in verschillende workshops de taken die je met BIM kan vervullen of waar BIM invloed op heeft uiteengezet:

  •  Werkvoorbereiding en calculatie
  •  BIM als krachtige tool voor visualisatie en verkoop
  •  BIM tijdens de uitvoering/op de bouwplaats
  •  BIM als ondersteuning voor projecten (uren, kosten, voortgang)
  •  BIM en de samenwerking met derden zoals leveranciers, architecten, onderaannemers, etc

Kosten

Kosten voor leden € 349,- (excl. btw) Kosten voor niet-leden € 599,- (excl. btw).

Aanmelden

Je krijgt de mogelijkheid om je eigen ervaringen te delen en te leren van anderen in deze training. Let op! Er is nog ruimte voor slechts 10 deelnemers. Meld je dus snel aan!

Datum
10 september 2019
09:30 – 16:30 uur

Locatie
Alfa College – BIM-lab
Adm. de Ruyterlaan 2
9726 GR GRONINGEN
050 - 597 34 00

Via onderstaande link kunt u zich aanmelden:
https://extranet.bouwendnederland.nl/Bijeenkomsten/aanmelden-academy.aspx?Meeting=EF2BF00E-B2A1-4C13-A310-3E575900D975Contactpersoon bij dit bericht

Kees Vianen

Adviseur Duurzaamheid Regio Noord