CAD & Company lanceert GWW-CAD, de alles-in-1-tool voor NLCS!

Door Redactie, 22 augustus 2019

CAD & Company lanceert GWW-CAD, de alles-in-1-tool voor NLCS!

Voldoe makkelijker en vooral sneller aan de NLCS norm met de nieuwe alles in-1-tool GWW-CAD voor AutoCAD. Zet eenvoudig KLIC-meldingen en geografische informatie vanuit de Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK) om naar jouw projecttekening conform NLCS. Werk snel en overzichtelijk met NLCS-objecten, ingeladen vanuit GWW-CAD, in jouw projecttekening.

Wat is NLCS?

De NLCS staat voor Nederlandse CAD Standaard en is ontwikkeld om meer eenheid in de Grond-, Wegen- en Waterbouw te krijgen. Het bevat afspraken voor het opbouwen van 2D-tekenwerk, het uiterlijk van de tekening en de omgang met metadata. Er zijn bijvoorbeeld afspraken over de benamingen, maar ook is er een algemene bibliotheek met laagindelingen, lijntypes, objectstijlen, symbolen en arcering. Deze bibliotheek wordt standaard meegeleverd met GWW-CAD. De afspraken en algemene bibliotheek zorgen voor uniformiteit in het civiele CAD-tekenwerk. Deze standaard resulteert voor de hele sector in:

  • Sneller, eenvoudiger en eenduidig tekeningen opstellen
  • EfficiĆ«nter uitwisselen van tekeningen tussen verschillende partijen
  • Processen (zoals beheer) zijn te automatiseren omdat alle data hetzelfde gestructureerd is
  • Geen beheerkosten voor de eigen tekenstandaard
  • As-built tekeningen die herbruikbaar zijn voor bijvoorbeeld onderhoud of renovatie
  • Inwerken van nieuw personeel wordt makkelijker, korter en flexibeler

Sinds 2018 is de NLCS opgenomen in de 'Pas toe of leg uit' lijst van Forum Standaardisatie en verplicht voor overheden. Dit houdt in dat alle overheidsinstanties zich aan de standaard moeten houden of in hun jaarverslag verantwoording moeten afleggen waarom ze hiervan afweken.

NLCS-bibliotheek

De officiƫle NLCS bibliotheek wordt standaard meegeleverd met GWW-CAD. De objecten en eisen uit deze bibliotheek worden omgezet zodat deze in AutoCAD gebruikt kunnen worden voor het ontwerp. Selecteer in de ontwerptekening eenvoudig de discipline, werkstatus, elementstatus en de schaal die toepassing zijn en GWW-CAD zorgt automatisch voor de juiste benaming. Maak verschillende NLCS lagen aan met bijbehorende geometrie (lijntype), symbool, arcering, tekst en maatvoering. Of kies tijdens het tekenen snel en eenvoudig een object in de lijst met laatst-gebruikte objecten zonder dat je de volledige bibliotheek hoeft te openen.

Probeer GWW-CAD 14 dagen gratis

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden en wil je dit zelf proberen? Download dan nu de gratis trial-versie. GWW-CAD is beschikbaar voor AutoCAD 2019 en AutoCAD 2020.Contactpersoon bij dit bericht

Elize Benard

Adviseur Dienstverlening Binnendienst