Career Day West 2019, bent u er (weer) bij?

Door Redactie, 03 september 2019

Career Day West 2019, bent u er (weer) bij?

Tijdens de Career Day West ontdekken meer dan 1500 leerlingen in het voorgezet onderwijs (3 vmbo, 4 havo, 5 vwo) de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. Deze leerlingen hebben, gezien hun keuze voor een technisch profiel, al interesse in techniek en het is de uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. Ze gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: ervaren!

De bijdrage vanuit bedrijven is onmisbaar bij de Career Days. Wij nodigen uw organisatie dan ook van harte uit om deel te nemen. De Career Day West is dit jaar van 26 t/m 28 november 2019.

Verdeling dagen
4 havo/5 vwo met een N-profiel: 26 en 27 november
3 vmbo gl en tl: 28 november

Deelnemen? Informatiebijeenkomst 26 september, 12.00 – 16.00 uur, inclusief lunch en workshop didactiek

Vanuit Jet-Net & TechNet denken wij graag met jullie mee.
Op 26 september a.s. organiseren wij op de locatie van de Career Day een informatiebijeenkomst. Wij bieden didactische ondersteuning voor het ontwikkelen van de workshop.

Aanmelden voor deelname?
Geïnteresseerd in deelname aan de Career Day West?
Wil je aanhaken bij de careerday’s en / of het Sterk Techniek Onderwijs Haaglanden neem contact op met Vera van Rossem; v.vanrossem@bouwendnederland.nl

Programma en workshop
Uw bedrijf biedt een workshop aan die wordt bezocht door 10 tot 12 leerlingen. Elk bezoek duurt 25 minuten. Per dagdeel bezoeken maximaal vijf groepen de workshop.
Uitgangspunt: 20% vertellen, 80% laten doen. Waarbij de leerlingen kunnen bouwen, proberen, proeven, programmeren, etc. Kortom: ervaren!
De workshop is geschikt voor de doelgroepen: leerlingen havo 4/vwo 5 met een N-profiel en leerlingen vmbo 3 met een technisch profiel. Dit zijn twee hele verschillende doelgroepen, waar de invulling van de stand op dient aangepast te worden. Vanuit Jet-Net & TechNet denken wij graag met jullie mee. Wij bieden didactische ondersteuning voor het ontwikkelen van de workshop. De workshop wordt gegeven in een stand van circa 25 m2.

Praktische informatie
Datum en tijd: 26 t/m 28 november van 9.00 – 16.00 uur
Locatie: X TU Delft, Mekelweg 8-10, 2628 CD Delft
Standruimte: circa 25m2
Jet-Net & TechNet neemt de kosten voor haar rekening die voortvloeien uit locatiehuur, faciliteiten stand, catering, techniek en beveiliging. Ook de kosten voor didactische ondersteuning komen voor rekening van Jet-Net & TechNet.

Geen workshop? Maar deelnemen met Career Guides?

Tijdens het evenement bezoeken de leerlingen meerdere workshops van bedrijven in een dagdeel van drie uur. Zij worden ingedeeld in groepjes van tien, die onder begeleiding staan van een Career Guide. Bij elke bedrijfsstand wordt een workshop verzorgd waarbij de leerlingen meer te weten komen over de werkzaamheden, technologieën en beroepen binnen het bedrijf door zelf aan de slag te gaan! Voor de Career Day West zijn wij ook op zoek naar Career Guides. De Career Guide is een sleutelfiguur voor de leerlingen en zorgt voor een soepel verloop van de dagen. De taak is drieledig:
Persoonlijk: een Career Guide is de mens achter de techniek voor de leerlingen. Een medewerker of student met een technische achtergrond kan vanuit eigen persoonlijke ervaringen leerlingen inspireren voor een studie en loopbaan in de techniek.
Logistiek: een Career Guide zorgt als begeleider van een groepje dat zij de juiste stands bezoeken, op tijd zijn bij de stands en dat de groep bij elkaar blijft. Ook zorgt de Career Guide ervoor dat het evaluatieformulier door de leerlingen wordt ingevuld voordat ze weer vertrekken.
Inhoudelijk: een Career Guide met een technische achtergrond probeert antwoord te geven op vragen van leerlingen over technologie en studiemogelijkheden en beroepsperspectieven in deze sector.

Neem contact op met jetnetcareerdaywest@gmail.com


ONDERWIJS EN OPLEIDING

Contactpersoon bij dit bericht

Vera van Rossem

Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt Randstad Zuid