Bouwend Nederland in de media rondom Prinsjesdag

Door Redactie, 18 september 2019

Bouwend Nederland in de media rondom Prinsjesdag

In de dagen oplopend naar Prinsjesdag zocht Bouwend Nederland volop de media om haar boodschap met kracht uit te dragen. Die boodschap was gericht op de PAS-problematiek en de noodzaak om fors te investeren in de bouw en zo de economie te versterken.

Bij monde van Maxime Verhagen roept Bouwend Nederland het kabinet op om zo snel mogelijk met maatregelen te komen om de bouw weer vlot te trekken. Er moeten snel concrete maatregelen komen om de meer dan 18.000 bouwprojecten die op losse schroeven staan ten gevolge van de PAS-uitspraak van de Raad van State weer op gang te krijgen. Nederland kan niet op slot.

Gunstig economisch tij

Verder pleit de voorman van Bouwend Nederland voor een overheid die gebruikt maakt van het gunstige economische tij en fors investeert in de bouw. Door een flinke impuls te geven aan woningbouw, infrastructuur en verduurzaming kan het kabinet opdrachtzekerheid en continuïteit geven aan bouwers. Zekerheid die ondernemers in de bouw- en infrasector het klimaat biedt om te investeren in innovatie en uitbreiding van hun capaciteit. Investeringen die nodig zijn om de grote maatschappelijke uitdagingen waarvoor we staan uit te kunnen voeren. Die zijn nodig om de woningen te bouwen voor onze starters, Nederland bereikbaar te houden en ons land te verduurzamen.

Media optredens

  • Luister naar het interview dat Maxime Verhagen zaterdag 7 september gaf op NPO Radio 1 in het programma WNL Op Zaterdag
  • Lees het paginagrote interview met hem dat vrijdag 13 september verscheen in het Financieele Dagblad
  • Kijk zijn optreden terug in WNL’s Goedemorgen Nederland van vrijdag 13 september
  • Lees het opiniestuk dat hij schreef op de website van Cobouw
  • Lees zijn interview terug dat hij gaf aan Cobouw. Dit staat dinsdag as. ook in de papieren editie zal staan.
  • Luister de uitzending van BNR Bouwmeester van maandag 16 september terug.
  • Luister de uitzending van BNR Prinsjesdaguitzending 17 september terug.Fragement 18.15 uur: Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland: 'Kabinet had zich vorig jaar al moeten buigen over plan B'

Ook na Prinsjesdag blijven we deze booschap herhalen en kracht bij zetten.Contactpersoon bij dit bericht

Niels Wensing

Senior Communicatieadviseur / Woordvoerder