Bouwend Nederland in de media rondom Prinsjesdag

Door Redactie, 13 september 2019

Bouwend Nederland in de media rondom Prinsjesdag

 In de dagen oplopend naar Prinsjesdag zoekt Bouwend Nederland volop de media om haar boodschap met kracht uit te dragen. Die boodschap focust zich deze dagen op de PAS-problematiek en de noodzaak om fors te investeren in de bouw en zo de economie te versterken.

Bij monde van Maxime Verhagen roept Bouwend Nederland het kabinet op om zo snel mogelijk met maatregelen te komen om de bouw weer vlot te trekken. Er moeten snel concrete maatregelen komen om de meer dan 18.000 bouwprojecten die op losse schroeven staan ten gevolge van de PAS-uitspraak van de Raad van State weer op gang te krijgen. Nederland kan niet op slot.

Verder pleit de voorman van Bouwend Nederland voor een overheid die gebruikt maakt van het gunstige economische tij en fors investeert in de bouw. Door een flinke impuls te geven aan woningbouw, infrastructuur en verduurzaming kan het kabinet opdrachtzekerheid en continuïteit geven aan bouwers. Zekerheid die ondernemers in de bouw- en infrasector het klimaat biedt om te investeren in innovatie en uitbreiding van hun capaciteit. Investeringen die nodig zijn om de grote maatschappelijke uitdagingen waarvoor we staan uit te kunnen voeren. Die zijn nodig om de woningen te bouwen voor onze starters, Nederland bereikbaar te houden en ons land te verduurzamen.

Luister hier naar het interview dat Maxime Verhagen zaterdag 7 september gaf op NPO Radio 1 in het programma WNL Op Zaterdag
Lees hier het paginagrote interview met hem dat vrijdag 13 september verscheen in het Financieele Dagblad
Kijk hier zijn optreden terug in WNL’s Goedemorgen Nederland van vrijdag 13 september
En lees hier het opiniestuk dat hij schreef op de website van Cobouw
En lees tenslotte hier zijn interview terug dat hij gaf aan Cobouw . Dit staat dinsdag as. ook in de papieren editie zal staan.

Maandag 16 september is Maxime ook nog te beluisteren in het programma BNR Bouwmeesters.

En op Prinsjesdag lopen we rond op en om het Binnenhof om de daar aanwezige media onze boodschap te vertellen.Contactpersoon bij dit bericht

Niels Wensing

Senior Communicatieadviseur / Woordvoerder