WorldSkills Kazan 2019: Wereldkampioenschappen voor beroepen

Door Lisette van Geest , 16 september 2019

WorldSkills Kazan 2019: Wereldkampioenschappen voor beroepen

WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. De deelnemers van Team NL hebben zich gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Om het jaar wordt dit het WK voor beroepen georganiseerd. De editie van 2019 vindt plaats in Kazan, Rusland. WorldSkills 2021 is in Shanghai, China. Tijdens WorldSkills 2019 vinden er vakwedstrijden plaats in 56 beroepen. Nederland doet mee aan 27 van deze onderdelen.

Team NL goed vertegenwoordigd

Ook dit jaar was de bouw goed vertegenwoordigd in Team NL tijdens de WorldSkills Kazan 2019 Daan Hooglugt, Erik Hop, Jeffrey Stuiver, Peter van Andel, Robin Berkhout, Sander Damsma en Jasper Olthuis: we zijn trots op jullie prestaties!

We kunnen niet zonder vakmensen

Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

Je gaat het maken

Voor meer informatie over de instroomactiviteiten van Bouwend Nederland rond de campagne ‘Je gaat het makenklik hier. Ga naar jegaathetmaken.nl voor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube.Over de auteur

L. (Lisette) van Geest

Contactpersoon bij dit bericht

Kathelijne Koster

Campagnemanager Instroom