Slimme radio praat je in paar minuten bij over bouw

Door Redactie Bouwmeesters , 26 september 2019

Slimme radio praat je in paar minuten bij over bouw

De Bouwmeesters nieuwsbrief heeft nu toegang tot SMART radio. In plaats van zelf te zoeken op internet, luister je nu met één klik een selectie van het bouwnieuws van de afgelopen dagen terug. Onderaan de nieuwsbrief (wordt elke donderdag verstuurd) vind je korte radiofragmenten over de thema’s bouw, infrastructuur, vastgoed en woningmarkt. We zijn benieuwd naar je ervaringen en suggesties met deze nieuwe functionaliteit. Mail je suggesties naar Richard Massar, Senior Communicatieadviseur / Woordvoerder Bouwend Nederland.

Dankzij een slim computerprogramma kunnen de radiomakers van BNR Nieuwsradio automatisch de live-uitzendingen van deze zender opknippen in themablokken. Niet alleen herkent deze toepassing de verschillende onderdelen van radioprogramma’s, maar de computer luistert ook daadwerkelijk mee en kan een onderscheid maken tussen bijvoorbeeld financieel nieuws en informatie over de bouwwereld. “Dankzij dit slimme algoritme verzamelt BNR nu automatisch al het meest relevantie bouwnieuws voor de lezers van de Bouwmeesters nieuwsbrief,” zegt productmanager Joeri Nortier van BNR. “Terugluisteren kan bijvoorbeeld aan het eind van de werkdag of onderweg naar huis. De radiofragmenten duren vaak niet langer dan een paar minuten.“

Radiofragmenten van je eigen voorkeur

Met SMART radio is het mogelijk om specifiek op één onderwerp of aandachtgebied de focus te leggen. “Stel dat je alles wilt weten over wat er in de bouw speelt inzake stikstof, dan kun je natuurlijk de hele dag de radio aanhouden of een aantal podcasts volledig terugluisteren. Met SMART radio hoeft dat niet meer”, vertelt Nortier. De Bouwmeesters nieuwsbrief maakt gebruik van deze techniek en daarom staat vanaf heden een aantal clipjes klaar waarmee gericht specifieke bouwonderwerpen kunnen worden teruggeluisterd. Nortier benadrukt dat SMART radio net als de vertrouwde live radio een snel medium is. “Als bijvoorbeeld een bouwdeskundige aanschuift in een uitzending en iets belangrijks over bijvoorbeeld stikstof zegt, staat dat met een uur online.”

Toevoeging aan live radio

SMART radio begon als experiment van BNR Nieuwsradio en de radiozender heeft in eigen beheer deze techniek ontwikkeld. Het fenomeen past volgen Nortier in de trend dat radiomakers steeds gerichter luisteraars willen bedienen: “Waar wij naar toe willen is de juiste content naar de juiste persoon. Op de app van BNR kun je ook zelf meerdere voorkeuren ingeven voor SMART radio.” De productmanager denkt echter niet dat SMART radio de live uitzendingen zal verdringen: “Mensen blijven live naar radio luisteren, net zoals er nog steeds TV wordt gekeken. Wel denk ik dat SMART radio mensen gaat bereiken, die voorheen niet naar de radio luisterden.”

Ervaringen delen

SMART radio vervangt de Twitterberichten onderaan de Bouwmeesters nieuwsbrief. Voordeel is dat je de SMART radiofragmenten kunt luisteren als je met de auto naar huis rijdt of aan het koken bent. Je hoeft je hierbij niet volledig te concentreren op het scherm van je pc of telefoon. Om deze nieuwe functionaliteit te optimaliseren horen we graag jouw feedback per e-mail. Ontvang je de Bouwmeesters stakeholders nieuwsbrief nog niet? Meld je dat aan.


ONDERNEMERSCHAP EN INNOVATIE

Over de auteur

Redactie Bouwmeesters

Contactpersoon bij dit bericht

Richard Massar

Senior Communicatieadviseur / Woordvoerder