Vraag op tijd eHerkenning aan

Door Joppe Duindam , 27 september 2019

Vraag op tijd eHerkenning aan

Op 1 november 2019 gaat het UWV over op eHerkenning. Het is vanaf dat moment niet meer mogelijk op de oude manier in te loggen bij het werkgeversportaal. Laat u niet verassen en vraag op tijd eHerkenning aan. eHerkenning kan gebruikt worden bij ruim vierhonderd (semi)overheidsorganisaties. Dat zijn bijvoorbeeld diverse gemeenten en de Belastingdienst.
eHerkenning is de opvolger van DIGID voor bedrijven en is ontwikkeld voor het efficiënt en betrouwbaar inloggen op (overheids)diensten. Een overheidsorganisatie wil weten of zij ook daadwerkelijk te maken heeft met de medewerker van het bedrijf die inlogt en of deze persoon bevoegd is om namens het bedrijf te handelen. eHerkenning regelt deze digitale herkenning (authenticatie) en controleert de digitale bevoegdheid (autorisatie).

eHerkenning is meer dan een veilige inlogcode aanvragen
Als u eHerkenning aanvraagt, is dit meer dan alleen het aanvragen van een veilige inlogcode. Zo vervallen bij het UWV alle machtigingen voor het werkgeversportaal. Die moet u opnieuw aanvragen voor uw medewerkers. Dat kost tijd, maar zonder eHerkenning kunt u straks bijvoorbeeld geen ziek- en betermeldingen meer doen via het werkgeversportaal.

Hoe vraag ik een eHerkenning aan?
Je kunt het eHerkenningsmiddel aanvragen bij onze ledenvoordeel partner Z Login. Dit duurt circa 5 werkdagen en er zijn kosten aan verbonden, variërend van het middel. Informatie over het ledenvoordeel eHerkenning kunt u <hier> vinden.


Welk betrouwbaarheidsniveau aanvragen?
Het is afhankelijk waar u eHerkenning voor gebruikt, welk betrouwbaarheidsniveau u nodig heeft. Voor het werkgeversportaal van UWV is dat EH3. Gebruikt u verschillende overheidsdiensten, dan is het aanvragen van eHerkenning op niveau EH3 een verstandige keuze. U kunt dan bij de meeste diensten, ook die een lager niveau vragen, terecht. Gebruikt u eHerkenning voor maar 1 dienst? Dan kunt u er ook voor kiezen het betrouwbaarheidsniveau dat hoort bij die dienst aan te schaffen.

Overzicht van gemachtigden bijhouden
Zijn er binnen uw bedrijf meer mensen die inloggen bij verschillende overheidsorganisaties dan is het lastig om dit te beheren. Om overzicht te houden kunt u gebruik maken van de Z login EH Beheer Module. In deze online tool ziet de beheerder binnen een bedrijf wie er allemaal middelen heeft, op welk niveau en welke machtiging men heeft (bij welke dienst men namens het bedrijf mag inloggen).Over de auteur

J.S.S. (Joppe) Duindam

Accountmanager