Rolmodel Marica geeft inzicht in haar keuze voor de bouw en infra

Door Lisette van Geest , 03 oktober 2019

Rolmodel Marica geeft inzicht in haar keuze voor de bouw en infra

De nieuwe editie van Werkwijzer staat in het teken van ‘Werkgeluk’. Marica de Wit studeert Weg- en Waterbouw bij InHolland en werkt als assistent uitvoeder bij een K-Dekker bouw en infra. Zij vertelt in deze uitgave waarom zij kiest voor bouw en infra en waarom zij hier gelukkig van wordt.

Geluk in je studie en werk


Het maken van de keuze voor een bepaald vakgebied is bepalend voor de mate van geluk in je studie en werk, vindt Marica. “Als je werk hebt waar je met plezier naar je opleiding of werk gaat, dan voelt het niet alleen als een verplichting maar ook een beetje als een hobby. Het is belangrijk dat je het vakgebied echt interessant vindt, anders kost het je veel energie” vertelt Marica in het artikel.


Inspirerend voor toekomstige bouw-collega’s


Zo vertelt ze ook dat het werken in de bouw niet alleen voor mannen is. En geeft ze aan welke kanten je allemaal op kan, welke kant zij op wil en hoe ze haar toekomst ziet. De afwisseling en samenwerking staan centraal. Een inspirerend artikel voor toekomstige bouw-collega’s. Klik hier om het interview met Marica te lezen.


Werkwijzer


WerkWijzer heeft een oplage van 75.000 en wordt verspreid onder decanen, loopbaanbegeleiders en Leer Werkloketten (voorheen ‘UWV WERKbedrijven’). Vele jongeren, zij-instromers en herintreders maken zo kennis met de mogelijkheden van studeren en werken in de bouw & infra. Het blad wordt gestuurd naar VMBO- en MBO-scholen in Nederland. Ook decanen en loopbaanbegeleiders op ongeveer 850 scholen in Nederland krijgen het blad digitaal toegestuurd.


Je gaat het maken


Klik hier voor meer informatie over de instroomactiviteiten van Bouwend Nederland rond de campagne ‘Je gaat het maken’. Ga naar jegaathetmaken.nl voor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube. Heeft u zelf young professionals in dienst die u als rolmodel voor de sector nog zichtbaarder wil laten zijn? Stuur uw suggesties naar: instroom@bouwendnederland.nl


ONDERWIJS EN OPLEIDING BEROEPSONDERWIJS EN HOGER ONDERWIJS BLIJVEN INVESTEREN IN ONTWIKKELEN (BIO) INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

L. (Lisette) van Geest

Contactpersoon bij dit bericht

Kathelijne Koster

Campagnemanager Instroom