Ledenvoordeel: Renault partner Dutch Design Week

Door Redactie, 10 oktober 2019

Ledenvoordeel: Renault partner Dutch Design Week

Renault is voor de tweede keer partner van Dutch Design Week (DDW), het grootste designevenement van Noord-Europa dat dit jaar van 19 tot en met 27 oktober 2019 in Eindhoven gehouden wordt. Renault stelt 35 exemplaren van de nieuwe Renault ZOE ter beschikking als ‘Renault Design Ride’ als gratis vervoersdienst tussen de vele locaties van DDW. Bovendien maakt de nieuwe ZOE tijdens DDW zijn debuut in Nederland. De nieuwe ZOE is vanaf eind 2019 leverbaar.

Het DDW-thema ‘If not now, then when?’ sluit aan op de visie van Renault. Er zijn ingrijpende wijzigingen op komst, zowel voor gebruikers als voor autofabrikanten. In een wereld waarin de verstedelijking zich snel ontwikkelt en 60 tot 70 procent van de bevolking rond 2030 in steden woont, wordt het een grote uitdaging om mensen op efficiënte, duurzame en betaalbare wijze te vervoeren. De visie van Renault is dat mobiliteit in de toekomst elektrisch, gedeeld en autonoom zal zijn.

‘If not now, then when?’

Als nu geen nieuwe vormen van mobiliteit worden ontwikkeld, wanneer dan wel? Renault vervult een voortrekkersrol en verkent de mogelijkheden van toekomstige duurzame en gedeelde mobiliteitsoplossingen met drie conceptuele robo-voertuigen.

Debuut nieuwe Renault ZOE in Nederland

De leidinggevende rol van Renault op het gebied van elektrische voertuigen wordt tijdens DDW extra zichtbaar dankzij de 35 exemplaren van de nieuwe, verder verbeterde Renault ZOE die voor het eerst te zien is in Nederland. Deze volledige elektrische auto’s worden door Renault ter beschikking gesteld als ‘Design Ride’ waarmee bezoekers gratis vervoerd kunnen worden tussen de 110 verschillende locaties van DDW. De actieradius van de nieuwe Renault ZOE bedraagt 395 kilometer (WLTP). Met de Caméléon-lader op 22kW AC en de 50kW DC snellader kan de Renault ZOE weer snel op weg.

Première in Klokgebouw van Renault concept modellen

De trilogie van conceptuele robo-voertuigen wordt gevormd door de EZ-GO, de EZ-PRO en de EZ-ULTIMO. De EZ-GO laat zien hoe gedeelde stedelijke mobiliteit er kan uitzien. De EZ-PRO vertaalt de visie van Renault op het gebied van stedelijke distributie, terwijl de EZ-ULTIMO is ontwikkeld als premium service voor gedeelde mobiliteit. De drie EZ-modellen beleven hun nationale première tijdens DDW en worden tentoongesteld in het Klokgebouw in Eindhoven, het hart van Dutch Design Week.

Bekijk het volledige programma >>

Meer weten?

Wil je meer weten over het ledenvoordeel met Renault? Neem dan contact met ons op via voordeel@bouwendnederland.nl of bel 079 3 252 166.Contactpersoon bij dit bericht

Elize Benard

Adviseur Dienstverlening Binnendienst