Ledenvoordeel: de nieuwe Renault Trafic vs de nieuwe Renault Master. Welke kies jij?

Door Redactie, 07 november 2019

Ledenvoordeel: de nieuwe Renault Trafic vs de nieuwe Renault Master. Welke kies jij?

Als je een nieuwe bus wilt bestellen, zijn er veel elementen waar je rekening mee moet houden voor je dagelijkse bedrijfsvoering. Hoe groot moet de laadruimte zijn? Voor welk soort materiaal wordt de bus voornamelijk gebruikt? En hoe zit het met het laadvermogen? Renault helpt je graag bij het selecteren van de juiste bus voor jouw bedrijf.

Renault heeft de Trafic en de Master vernieuwd. Beide modellen zijn gevestigde namen in de bedrijfswagenwereld en bieden specifieke oplossingen voor het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden. Maar welke bedrijfswagen past nu het best bij je bedrijfsvoering? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen tussen de Trafic en de Master zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Nieuwe Renault Trafic

De Trafic biedt comfort dat op het niveau is van een personenauto. Dat komt in de eerste plaats door het nieuwe aanbod van krachtige en zuinige dieselmotoren die leverbaar zijn met een vermogen van 70 kW (95 pk) tot 125 kW (170 pk). Heb je geen zin om te schakelen? Dan is de automatische EDC-versnellingsbak, die nieuw is voor de Trafic, iets voor jou. Deze automaat met dubbele koppeling schakelt soepel en is reactief, terwijl het brandstofverbruik beperkt blijft. Ideaal in het Nederlandse verkeersbeeld waarbij files regelmatig voorkomen.

De voordelen op een rij

  • Ideale combinatie tussen het vervoeren van spullen en personen.
  • Geschikt voor het inbouwen van gereedschapskasten dankzij de hoekige laadruimte.
  • Laadvolume tot 8,6 m3.
  • Dankzij de doorlaadmogelijkheid onder de bijrijdersbank kunnen extra lange voorwerpen zoals buizen moeiteloos worden meegenomen.
  • In de gesloten bestel uitvoering kunnen twee passagiers meerijden (wanneer gekozen wordt voor de bijrijdersbank) en de dubbele cabine biedt plaats aan in totaal zes personen.

Vanaf het uitvoeringsniveau Comfort is de nieuwe Trafic standaard voorzien van LED-koplampen. Naast een verbeterde lichtopbrengst profiteer je ook van een lichtbundel die meer helderheid geeft. Omdat LED-koplampen een autoleven lang mee kunnen gaan, betekent dit ook een besparing op de onderhoudskosten.

Nieuwe Renault Master

Stel je specifieke eisen en ben je op zoek naar een oplossing op maat? De Master is een bedrijfswagen uit het ‘heavy van’-segment en biedt een breed scala aan mogelijkheden met betrekking tot de versies:

  • Van gesloten bestel tot platform cabine.
  • Voor- of achterwielaandrijving (de laatste met enkel of dubbel lucht).
  • Af-fabriek is de dubbele cabine zelfs leverbaar in een zevenpersoons uitvoering!

 In totaal zijn meer dan 300 uitvoeringen leverbaar. Zit jouw uitvoering er niet bij? Dan kun je terecht bij gecertificeerde ombouwers. Renault werkt samen met diverse partijen die maatwerk afleveren. Daarbij wordt gewerkt volgens de kwaliteitseisen die Renault als fabrikant heeft opgesteld. Naast het ruime aanbod van uitvoeringen is ook het aanbod van motoren divers. Met vermogens van 99 kW (135 pk) tot 132 kW (180 pk) biedt de Master het vermogen dat je nodig hebt om een aanhanger tot maximaal 3.500 kg te trekken. Naast dieselmotoren is de Master ook leverbaar als uitstootvrije elektrische variant, perfect voor klussen in en rondom randstedelijke gebieden.

Ben je onderweg en wil je jouw bus even snel in een mobiel kantoor of kantine veranderen? De Master heeft een nieuw dashboard dat kan worden voorzien van een uitschuifbaar blad waar je een computer op kan zetten of je broodje op kan leggen. Daarnaast is optioneel een draadloze oplader voor je telefoon beschikbaar zodat laden niet meer via een kabeltje noodzakelijk is.

Wil je graag meer weten?

Kom zeker eens langs in een van de Renault showrooms voor een nadere kennismaking. Heb je hier geen tijd voor? Geen nood! Renault kan ook bij jou langskomen om de verschillende modellen te demonstreren. Neem hiervoor contact op met voordeel@bouwendnederland.nl of bel 079 3 252 166.Contactpersoon bij dit bericht

Elize Benard

Adviseur Dienstverlening Binnendienst