EIB: zwaar beroep kan wél eerder met AOW

Door Redactie Bouwmeesters , 07 november 2019

EIB: zwaar beroep kan wél eerder met AOW

Werknemers met een zwaar beroep in de bouw en infrasector kunnen volgens het EIB eerder met AOW. Bouwend Nederland vraagt daarom politieke steun voor een flexibele AOW.

Bouwend Nederland staat niet alleen in haar oproep om bouwers met een zwaar beroep eerder met AOW te laten gaan. Samen met Aannemersfederatie Nederland, NVB, Waterbouwers en vakbonden FNV en CNV ondersteunde de vereniging het betoog dat Taco van Hoek, directeur EIB hield op 4 november in Nieuwspoort. Van Hoek presenteerde hier tijdens het debat ‘Op weg naar een, flexibele AOW’ het EIB-rapport waaruit blijkt dat Nederland het zogeheten Oostenrijkse model bestuderen om vanuit een definitie van zwaar werk de aow op een andere manier in te richten. De Oostenrijkers kijken bij het vaststellen van een zwaar beroep naar verschillende factoren, zoals het aantal calorieën dat iemand nodig heeft om het werk te kunnen doen, maar ook naar de omstandigheden waarin arbeid moet worden verricht. Op basis van die criteria kan worden beoordeeld of iemand recht heeft op vervroegde AOW. Wat het EIB betreft gaan mensen met een zwaar beroep na 45 dienstjaren met AOW. Hierbij tekent Van Hoek aan dat ten minste 10 van de laatste 20 jaar in gewerkt moet zijn in een zwaar beroep. Dat de noodzaak hiervoor hoog is, bleek uit cijfers van kennis- en adviescentrum Volandis. “Op de bouwplaats heeft zestigplusser 19% meer kans op arbeidsongeschiktheid dan in andere sectoren”, verklaarde Tjeerd Willem Hobma van kennis- en adviescentrum Volandis.

Flexibele AOW is keuze

De tegenwerping dat een eerdere AOW voor mensen onbetaalbaar is, pareert Van Hoek met de berekening dat degenen die eerder stoppen werken, langer gezond blijven, waardoor de overheid bespaart op zorgkosten en arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. “AOW-regelingen voor zware beroepen zijn goed uitvoerbaar. Het is een kwestie van politieke keuzes”, aldus Van Hoek. De directeur van het EIB benadrukt dat preventie en het mogelijk maken dat oudere werknemers in deeltijd kunnen werken eveneens onderdeel zijn van de oplossing voor zestigplussers met een zwaar beroep: “Maar we moeten ook accepteren dat er een groep is die het ander niet meer kan doen. Het is allemaal nodig om het probleem van de steeds verder opschuivende AOW voor mensen met een zwaar beroep op te lossen.”

Muur van begrip

Van Hoek benadrukte in Nieuwspoort dat werkgevers en werknemers er zonder de hulp van de overheid niet uitkomen. “Zonder de regelgeving voor de AOW aan te passen, kun je dit niet oplossen. De overheid moet worden betrokken bij een oplossing.” Hobma valt Van Hoek bij: “Iedereen wil dat werknemers gezond en vitaal oud worden, dat vraagt wél iets van werkgevers, werknemers en de overheid. Het is schandelijk dat wij op dit moment jonge talenten in de bouw niet kunnen beloven dat zij veilig, gezond en gemotiveerd hun pensioen kunnen halen.” Namens Bouwend Nederland was vice-voorzitter George Raessens aanwezig bij het debat. Hij wees de aanwezigen er op dat werkgevers en werknemers tot nog toe weinig politieke daadkracht zien om de flexibele AOW voor mensen met een zwaar beroep aan te pakken: "In de praktijk lopen we tegen een muur van begrip aan, maar laten we over die muur heen springen en écht wat gaan doen.”

Eerlijker voor laagopgeleiden

Tweede Kamerleden Roald van der Linde (VVD) en Gijs van Dijk (PvdA) gingen in Nieuwspoort met elkaar in debat. Beide volksvertegenwoordigers stelden dat het aan werkgevers en werknemers is om definitie op te stellen van een zwaar beroep. “Die discussie hebben we al tien jaar hier in De Haag gevoerd. Daar komen we echt niet uit”, aldus Van der Linde. De VVD is geen voorstander van het vervroegen van de AOW en Van der Linde benadrukte dat het zaak is om binnen bestaande regelingen naar een oplossing te kijken. De PvdA is volgens Van Dijk voorstander van AOW na 45 dienstjaren: “Dat is eerlijker voor laagopgeleiden met een zwaar beroep. Zij zijn vaker eerder begonnen en kunnen dan ook tijdig stoppen.”


CAO, ARBEIDSVOORWAARDEN- EN VERHOUDINGEN WETGEVING ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN VEILIGHEID ARBEIDSMARKT

Over de auteur

Redactie Bouwmeesters