Veel aandacht voor innovatie verkeersveiligheid

Door Marja Bastiaanse , 23 januari 2017

Veel aandacht voor innovatie verkeersveiligheid

Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu, pleitte eind vorig jaar voor een totaalverbod op het gebruik van smartphones in de auto. SafeDrivePod is een complete oplossing die ervoor zorgt dat het scherm van de smartphone volledig is geblokkeerd tijdens het rijden, en deze oplossing is niet onopgemerkt gebleven.

De smartphone is ons leven binnengekomen en het lijkt erop dat we niet meer zonder kunnen, zelfs niet wanneer we autorijden. Hoewel we weten dat we het niet zouden moeten doen, zijn we geneigd meteen te reageren wanneer er een nieuw bericht binnenkomt.

Veilig Verkeer Nederland

Felix Cohen, directeur Veilig Verkeer Nederland: "Het aantal verkeersdoden stijgt jaarlijks, met name als gevolg van afleiding door het gebruik van de smartphone. Dat er een technische oplossing beschikbaar is die de afleiding voorkomt, maakt het voor Veilig Verkeer Nederland logisch om deze samenwerking aan te gaan”. 

In een programma rondom het thema smartphones en verkeer, vraagt Veilig Verkeer Nederland aandacht voor het ongewenste gebruik van de smartphone tijdens verkeersdeelname, de bewustwording als het gaat om het belang van aandacht op de weg verhogen en bedrijven betrekken die veel auto’s op de weg hebben. Veilig Verkeer Nederland geeft bekendheid aan het uitvoeringsproject en de bijbehorende campagne en SafeDrivePod levert de technische oplossing.

Ledenvoordeel

Bouwend Nederland begrijpt dat ook u als werkgever wil dat uw medewerkers veilig op werk en thuis komen. Echter hebben we te maken met een toenemend aantal ongelukken op de weg en oplopende schadelasten. Een indrukwekkende 25% van de totale autoschadelast wordt veroorzaakt doordat de berijder wordt afgeleid door zijn of haar smartphone.

SafeDrivePod voorkomt ‘afleiding door het gebruik van de smartphone’ en biedt een complete oplossing die ervoor zorgt dat het scherm van de smartphone tijdens het rijden geblokkeerd is, met uitzondering van navigatie en handsfree bellen. Leden van Bouwend Nederland kunnen gebruik maken van het ledenvoordeel met SafeDrivePod en profiteren o.a. van 15% korting op alle producten en diensten, betalen geen verzendkosten of orderkosten.

Kijk voor meer informatie over dit ledenvoordeel op onze website of neem direct contact op met SafeDrivePod.

Geïnteresseerd wat andere media over SafeDrivePod melden? Lees hier het artikel uit de Telegraaf van 23 januari 2016 of bekijk het nieuwsitem op RTLNieuws.


MODERN PERSONEELSBELEID EN DUURZAME INZETBAARHEID

Over de auteur

M. (Marja) Bastiaanse

Communicatiemedewerker Ledenvoordelen

Contactpersoon bij dit bericht

Elize Benard

Adviseur Dienstverlening Binnendienst