De beste buren voor de omgeving

Door Redactie, 26 januari 2017

De beste buren voor de omgeving

Bewuste Bouwers heeft een award voor ‘best presterende bouwplaatsen’ in het leven geroepen om opgedane kennis te delen. Zo kunnen bouwplaatsen beter presteren. De drie winnaars staan symbool voor de imagoverbetering van de bouw. Benieuwd naar een best practice van Bewuste Bouwers? Kijk hier het filmpje.

Een 8,9 voor de 3e plek

Het project ‘herinrichting Rabobank Fellenoord’ van Boele & Van Eesteren en Stam & De Koning springt eruit. Vooral door hun goede invulling van de gedragscode. Zij scoren een 8,9. Opvallend in dit project is de uitgebreide communicatie met introductiefilm. Je kunt hier zelfs een kijkje in de toekomst nemen via de VRfilm. Op de bouwplaats zijn de PBM-vrije zones duidelijk. De aannemers gebruiken prefab, waardoor er minder medewerkers nodig zijn, minder parkeerdruk is en minder transportbeweging.

9 punten voor Blaak 16

Hendriks Bouw & Ontwikkeling en Dura Vermeer treffen uitgebreide voorzieningen met project Blaak 16 in Rotterdam. Hiermee beperken zij de overlast. Het bouwterrein werd in de bouwvak teruggegeven aan de stad. Zij creëerden een route voor fietsers dóór het gebouw. Van bestaand materiaal hebben ze een keet en toiletvoorzieningen gemaakt.

Winnaar is Goossens Te Pas Bouw

Het project De Nieuwevaart in Amsterdam van Goossens Te Pas Bouw kreeg een 9,2. Zij scoorden op alle fronten erg hoog. Om stofoverlast te voorkomen hebben zij ingrijpende maatregelen genomen. De bouwplaats is zo flexibel dat het verkeer door kan lopen en er minimaal gebruik wordt gemaakt van de openbare ruimte. Deze Bewuste Bouwer verricht zelf hand- en spandiensten voor de buurt, zoals het aanduwen van een auto of het aannemen van postpakketten.