BNR Bouwmeesters over personeelstekort

Door Redactie Bouwmeesters , 16 maart 2017

BNR Bouwmeesters over personeelstekort

Na de crisis trekt de bouw nu snel aan, met wel als gevolg een groot tekort aan bouwvakkers. Want de instroom bij opleidingen voor de bouw kromp de afgelopen jaren sterk. Wat is ervoor nodig dat de bouw weer aantrekkelijk wordt voor jongeren als sector om in te werken? Want de komende jaren moet er ontzettend veel worden gebouwd en verduurzaamd. 

Te gast in de studio waren deze week:

-Aris Willems, woordvoerder van ROC Midden Nederland
-Gerrit Schuijt, directeur bij opleidingsbedrijf Bouwmensen Midden-Holland
en
-Ron Prudon, hoofd personeel en organisatie bij bouwbedrijf HSB

Communicatieprobleem

Goed gekwalificeerd personeel vinden, is voor veel bouwbedrijven nu een probleem, beaamde Prudon. Een veel voorkomende klacht bij bedrijven die met tijdelijk personeel uit het buitenland werken, betreft de moeizame communicatie: “Op bouwlocaties waarbij vooral uitvoerders van onderaannemers met buitenlanders werken, is dat echt een storende factor.” Schuijt tekende aan dat Poolse bouwvakkers doorgaans goede vakkrachten zijn, waarmee het goed werken is, mits ze Duits of Engels spreken. Hij zei ook dat zijn bedrijf voor Vluchtelingenwerk Nederland de inzet bekijkt van vakkundige vluchtelingen. HBS kijkt behalve naar het tijdelijk werken met buitenlanders ook naar andere bouwsystemen. “Maar daar is nog wel wat tijd voor nodig”, aldus Prudon.

Meer integraliteit

Met het imago van de bouw bij jongeren en de instroom bij bouwopleidingen, zit het volgens Schuijt en Willems nu weer goed, “omdat de bouw nu weer positief in het nieuws komt”. Bij de ROC van Willems steeg het aantal aanmeldingen van leerlingen dit schooljaar met 14%. BBL opleidingen (4 dagen in de week werken, 1 dag naar school) namen zelfs met 40% toe. En BOL-opleidingen (5 dagen in de week naar school, met stages) uit de crisisperiode, toen bouwbedrijven nauwelijks vakmensen aannamen, zijn helemaal gestaakt, omdat jongeren nu meteen aan de slag kunnen in de bouw. Waarbij zich op de bouwplaats wel een verschuiving voordoet: “Had je vroeger dé metselaar, dé stukadoor en dé timmerman, nu is er veel meer integraliteit op de bouwplaats.”

Geen eindstation

De komende vijf jaar heeft de bouw jaarlijks acht duizend nieuwe vakkrachten nodig, meldde Prudon. Schuijt voegde daaraan toe dat werken in de bouw geen eindstation is voor veel mensen: “De vraag wat je wil worden, gaat op tot je 50ste of 55ste.” Hij gaf het voorbeeld van een man die na tien jaar werken in de bouw de stomerij van zijn oom overnam. Andersom komt een overstap van de horeca naar de bouw ook vaak voor.

Laptop en tablet

Opleidingen voor de bouw weerspiegelen voor jongeren hoe afwisselend werken in de sector is. Die opleidingen haken goed in op innovatie en digitalisering in de bouw. Waarbij Willems en Schuijt uitlegden dat bouwvakkers in spe ook leren werken met laptop en tablet en ook kennis maken met BIM. Ook worden leerlingen geleerd samen te werken met vakmensen uit de installatie- en elektrotechnische sector. “Dat zijn allemaal skills die leerlingen echt nodig hebben om zich te kunnen handhaven in de bouw van de toekomst.” Maar ook te beluisteren viel dat een bouwvakker pas echt allround is na vijf jaar werkervaring.

Vraag het Fred

Deze week in de rubriek 'Vraag het Fred' de vraag: "Voor welke gebreken in huis ben ik verantwoordelijk als ik mijn huis verkoop?". Het antwoord hoor je in BNR Bouwmeesters.

Luister hier naar de uitzending
 


WERKGELEGENHEID

Over de auteur

Redactie Bouwmeesters