Zitten jouw digitale ramen en deuren op slot? Doe de Cyber Risico Scan!

Door Joppe Duindam , 29 september 2017

Zitten jouw digitale ramen en deuren op slot? Doe de Cyber Risico Scan!

Zes op de tien ondernemers heeft te maken gehad met cybercriminelen, zorg dat je geen slachtoffer wordt. Beveilig je bedrijfsnetwerk aan de hand van de Cyber Risico Scan. Deze scan, ter waarde van €300,- wordt nu kosteloos aangeboden. De Cyber Risico Scan checkt jouw bedrijfsnetwerk en website op duizenden kwetsbaarheden. Met het rapport kun jij of je IT-leverancier eenvoudig aan de slag.

Direct aan de slag met de Cyber Risico Scan » 

René van Etten van Threadstone geeft uitleg:

Wat houdt de Cyber Risico Scan in?

René: “We kijken vanaf het internet door de bril van een cybercrimineel naar jouw netwerk. Daarbij controleren we jouw website en bedrijfsnetwerk op meer dan zeventigduizend kwetsbaarheden, waar criminelen mogelijk kunnen inbreken. Je kan het zien als een ‘hacktest’ op de sloten van de ramen en deuren van jouw website en netwerk. Je ontvangt een rapport waarin de bij jou gevonden kwetsbaarheden staan opgesomd.”

Als je dan één maal een scan hebt laten uitvoeren, ben je dan klaar?

René: “Samen met je eigen IT specialist kijk je wat je aan de kwetsbaarheden wil en kan doen. Het is overigens niet zo dat jouw leverancier zijn werk niet goed doet als er kwetsbaarheden gevonden worden. Cybercriminelen zitten niet stil en kraken continu andere digitale ‘sloten’. Elke maand komen er zo’n vijfhonderd nieuwe kwetsbaarheden bij. Het is dan ook slim om periodiek een scan uit te laten voeren en het is gebruikelijk dat we daarbij meerder kwetsbaarheden signaleren.”

Kan je drie tips geven aan MKB’ers om hun cyber security te verbeteren?

  1. Zorg dat digitale veiligheid regelmatig op de agenda staat en dat je je kwetsbaarheden kent. Zowel de technisch kwetsbaarheden als de niet technische, zoals de alertheid van je medewerkers op risico’s voor cyber criminaliteit.
  2. Wijzig standaard wachtwoorden. Te vaak worden standaard wachtwoorden zoals welkom123 gehanteerd.
  3. Zorg ervoor dat je je systemen regelmatig update. Updates zijn vaak gericht op het dichten van kwetsbaarheden.

Wilt u meer weten over vormen van computercriminaliteit en wat u ertegen kan doen? Kijk dan ook eens op onze themapagina over dit onderwerp: www.bouwendnederland.nl/computercriminaliteit


ONDERNEMERSCHAP EN INNOVATIE

Over de auteur

J.S.S. (Joppe) Duindam

Accountmanager