Gemeenten in Haaglanden nodigen uit “Denk mee over een breder aanbod voor duurzaam woningonderhoud”

Door F.W. (Frank) Slooten , 01 mei 2017

Gemeenten in Haaglanden nodigen uit “Denk mee over een breder aanbod voor duurzaam woningonderhoud”

De 9 gemeenten van de regio Haaglanden organiseren donderdagmiddag 18 mei van 13.30 tot 17. 30 een bedrijvenbijeenkomst voor bouwbedrijven, installateurs, adviseurs en intermediairs zoals de regionale energielokketten. De locatie is het mooie landgoed Te Werve in Rijswijk. Doel van de bijeenkomst is een actueel overzicht krijgen van de regionale ontwikkelingen, elkaar en elkaars werkwijze leren kennen en, bij een klik, komen tot een vervolgafspraak voor mogelijke samenwerking op gebied van duurzame woningonderhoud.

Het lijkt er op dat we een groen kabinet gaan krijgen wat zich nog meer zal gaat inzetten op het verduurzamen van woningen en gebouwen. Het zal de komende jaren gaan om het stap voor stap gasloos maken van de bestaande woningvoorraad. Hiervoor dienen de woningen steeds energiezuiniger te worden, zoveel mogelijk zelf energie op te wekken en/of aangesloten te worden op een lokaal warmtenet.

De gemeenten zullen hierin een aanjagende en coördinerende rol vervullen. Hoe positioneer je je als bouwbedrijf in deze ontwikkeling. Samenwerking op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen lijken de nieuwe toverwoorden. Hoe groot is momenteel de regionale markt, wat doen de regiogemeenten allemaal al, en hoe vindt je partners waarmee je met een nieuw aanbod de markt op wil. Opzet van de bijeenkomst is korte pitches, waar u uw bedrijf of een gemeenten zich kan presenteren, en speeddaten om nader met elkaar kennis te maken.

Heeft u belangstelling om deel te nemen? Stuur dan een mail naar energieloket@denhaag.nl. U ontvangt dan z.s.m. een uitnodiging.

(Dit artikel is geschreven door de samenwerkende gemeenten in de regio Haaglanden)


ENERGIEZUINIGE BESTAANDE BOUW

Over de auteur

F.W. (Frank) Slooten

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt