Nieuw adviespunt faciliteert betere samenwerking tussen aanbestedingspartijen

Door Redactie, 12 mei 2017

Nieuw adviespunt faciliteert betere samenwerking tussen aanbestedingspartijen

Met de ondertekening van een commitmentdocument op 11 mei op de Technicampus in Deventer is het Adviespunt Aanbesteden Stedendriehoek Salland van start gegaan. Het nieuwe adviespunt faciliteert een betere samenwerking tussen verschillende bij aanbestedingen betrokken partijen. De ondertekening van het commitmentdocument gebeurde door wethouders Detlev Cziesso (gemeente Apeldoorn), Annelies de Jonge en Rene Sueters (gemeente Zutphen), Robert Scholten (gemeente Epe), Bert Groot Wesseldijk (gemeente Lochem) , Jan Jaap Kolkman (gemeente Deventer), Arjen Lagerweij (gemeente Voorst) en Hans van Norel (Bouwend Nederland Afdeling Stedendriehoek Salland).

Adviespunt Aanbesteden

Het Adviespunt Aanbesteden Stedendriehoek Salland is een initiatief van Bouwend Nederland Afdeling Stedendriehoek Salland en gemeenten in de regio Stedendriehoek en Salland waarin, binnen de kaders van de aanbestedingswet en de gids proportionaliteit, met elkaar wordt afgestemd hoe er zo optimaal mogelijk samengewerkt kan worden in de regio Stedendriehoek wat betreft bouw-en infragerelateerde aanbestedingen door de gemeenten.  Het adviespunt is een uitwerking van de ondertekende samenwerkingsovereenkomst Ondernemersvriendelijk Aanbesteden Regio Stedendriehoek MKB-Nederland/VNO NCW uit 2012.

Uitgansgpunt

Uitgangspunt en gezamenlijk belang is dat overheid en bouwbedrijven streven naar condities binnen de praktijk van aanbesteden en binnen het aanbestedingsbeleid waarbij kwalitatief goed werk leveren voor een reƫle prijs voorop staat. Punten als duurzaamheid, social return, innovatie, vertrouwen en kansen voor lokale en regionale bouw- en infrabedrijven zijn hierin van belang.

Tijdens de startbijeenkomst is er ter inspiratie al inhoudelijk ingegaan op de mogelijkheden binnen aanbestedingen voor opdrachtgevers en opdrachtnemers. Sander Lubberhuizen (gemeente Apeldoorn) heeft een presentatie gehouden over de Circulaire Aanbesteding van de Parkenbuurt in Apeldoorn. Hans Boes (Universiteit Twente) heeft een presentatie gehouden over bouwteam met als titel ‘Aanbesteden, Samenwerken en Innovatie’.


AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN AANBESTEDEN