Ron Wullems toegetreden tot algemeen bestuur

Door Astrid van Mill , 22 mei 2017

Ron Wullems toegetreden tot algemeen bestuur

Bouwend Nederland heet Ron Wullems, directeur van Wegenbouwmij. Elshout B.V., van harte welkom in het algemeen bestuur. Hij heeft al redelijk wat bestuurlijke ervaring opgedaan, zoals bijvoorbeeld in het bestuur van het Zuid-Brabants Infraoverleg en in het bestuur van het Infraplatform Brabant in Regio Zuid. In het algemeen bestuur van Bouwend Nederland vertegenwoordigt Wullems het bestuur van de sectie Infra Klein, als opvolger van René Knipscheer. “Als je in een groot bedrijf werkt, krijg je veel informatie ‘aangereikt’, maar als eigenaar van een klein bedrijf moet je zelf informatie vergaren. Daarom ben ik actief in diverse besturen om de benodigde informatie voor mijn bedrijfsvoering en voor mijn collega’s uit het MKB, uit de eerste hand te krijgen en te verspreiden.”


Na 28 jaar gewerkt te hebben bij een middelgroot bedrijf dat de laatste jaren deel uitmaakte van een groot bedrijf, heeft Ron Wullems in 2007 Wegenbouwmij. Elshout B.V. overgenomen. Een klein infrabedrijf met nu 25 mensen in vaste dienst en zo’n 20 flexibele krachten. “Als klein bedrijf kun je je onderscheiden door het leveren van meer maatwerk en het opbouwen van een goede relatie met je opdrachtgevers én klanten. In de beginjaren, het was net crisis, is het niet gemakkelijk geweest. Daarom hebben wij destijds Elshout Civiel opgericht om ook andere opdrachtgevers dan alleen in de wegenbouw te vinden”, aldus Wullems. Een voorbeeld hiervan is de restauratie van het Oude Vestriool in het centrum van Breda.

“Ook als je klein bent kun je successen behalen door innovatief te zijn en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het is een kwestie van gewoon normaal nadenken en doen. De vele handen en hoofden van kleine bedrijven kunnen tezamen ook grote projecten aan.” Door de bekendheid met het middenbedrijf, het grootbedrijf en nu ook het kleinbedrijf denkt Wullems van waarde te kunnen zijn voor het algemeen bestuur. Het opleidingstraject is (ook) voor Infra Klein erg belangrijk. Daarom is hij betrokken bij de vakopleidingen en bij de Stichting Bouwtalent. “Ook HBO’ers kunnen een passende baan vinden bij kleinere bedrijven, zelf heb ik er ook twee in dienst. De nieuwe generatie staat al klaar, want mijn zoon die HBO Civiele techniek heeft gestudeerd en nu werkt bij een middenbedrijf, komt over een aantal jaren Wegenbouwmij. Elshout met zijn kennis verrijken. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst,” aldus Ron Wullems.

Wil u weten wie er in het algemeen bestuur van Bouwend Nederland zitten? Klik dan hier.
Bekijk hier de leden van het dagelijks bestuur van Bouwend Nederland.Over de auteur

J.E. (Astrid) van Mill

Communicatiemedewerker