COLUMN / #Leidenwordtsteedsmooier

Door Paul Laudy , 07 juni 2017

COLUMN / #Leidenwordtsteedsmooier

In een lang Pinksterweekend heb ik de tijd om even terug te blikken. De afgelopen dagen en weken zijn omgevlogen en zaten vol met nieuws en ontwikkelingen die Leiden weer een beetje mooier maken.

 Een korte opsomming: net als vorig jaar stond de gemeente Leiden ook afgelopen week op de Provada. En dat betekent veel praten, maar ook het markeren van een aantal mooie momenten. Zo vierden we de ondertekening van de ontwikkeling van Nieuweroord, een nieuwbouwontwikkeling op steenworp afstand van het Leidse centrum en de startverkoop van Kasteel Endegeest. Ook sloten we een grondovereenkomst en zetten een nieuwe nieuwbouwlocatie - langs de Oude Rijn - in the picture.

Niet alleen op de Provada liet Leiden zien wat zij in de aanbieding heeft.
Afgelopen vrijdag kondigde MeyerBergman Erfgoed Groep aan de haalbaarheid van de ontwikkeling van het Energiepark te gaan onderzoeken. Tof nieuws, want deze partij is ook eigenaar van de Westergasfabriek en dat is nu net een referentiebeeld dat wij in ons hoofd hadden voor het park.

Eerder in mei koos een grote internationale retailer om te gaan huren in het laatste - nog te ontwikkelen - deel van de Aalmarkt. Hudson Bay opent in september haar deuren en de nieuwe winkelsteeg, 50 meter verderop, is gisteren in gebruik genomen. Bovendien ondergaat onze hoofdwinkelstraat - de Haarlemmerstraat - as we speak een metamorfose. Hiermee wordt ons winkelrondje, dat van groot belang is voor de economie en levendigheid van onze stad, nog mooier.

En nu kan ik me voorstellen dat u als u dit leest denkt: “Da's mooi, maar wat heb ik daar nu aan?” Dit is niet slechts een trotse wethouder die vertelt over zijn mooie stad. Het is een uitnodiging voor u om kennis te maken met alle kansen die Leiden te bieden heeft. Want onze stad - in het hart van de Randstad - leeft en biedt volop kansen.

Wilt u meer weten? Kijk op investereninLeiden.nl of neem gerust contact met me op.


AANBESTEDEN ENERGIEZUINIGE NIEUWBOUW DUURZAME BOUWPROCESSEN

Over de auteur

Paul Laudy

Wethouder Bouw en Openbare Ruimte Leiden