BNR Bouwmeesters over mega winkelcentrum

Door Redactie Bouwmeesters , 15 juni 2017

BNR Bouwmeesters over mega winkelcentrum

117.000m2 winkelgebied moet de Mall of the Netherlands gaan omvatten. Hoe realiseer je zo’n mega winkelcentrum in een tijd waarin er zoveel winkels omvallen? Terwijl Blokker het moeilijk heeft en V&D helemaal verdwenen is, wordt het verouderde Winkelcentrum Leidsenhage bij Den Haag verbouwd tot het grootste winkelcentrum van Nederland. De nieuwe mall moet minimaal 12 miljoen bezoekers per jaar trekken en een unieke ervaring worden.

 Presentator Jan Postma praatte er erover met:

- Teun Koek, projectleider van Mall of the Netherlands voor Unibail-Rodamco
en
- Roberto Meyer, oprichter van MVSA Architects dat tekende voor het ontwerp van Mall of The Netherlands.

Consument van nu wil beleving
Hoewel er veel winkels leeg staan, komt de bouw van Mall of the Netherlands volgens Koek op een goed moment. Net als Winkelcentrum Leidsenhage voldoen veel winkelcentra in Nederland volgens hem niet meer aan de wensen van de consument van nu. “Die is op zoek naar een dagje uit, naar beleving, naar een hoog service niveau.” Shoppers trekken daarvoor naar binnensteden, maar volgens hem ook met de auto de stad uit voor ‘winkelen en vermaak’ in een vier sterren winkelcentrum zoals straks Mall of the Netherlands.

4000 gratis parkeerplekken
Zeker op een regenachtige dag verwacht Koek dat Mall of the Netherlands veel winkelend publiek zal trekken. Want het mega winkelparadijs dat in Leidschendam verrijst, is volledig overdekt met een enorme voile, volgens het ontwerp van MVSA-architects, bekend van het ontwerp van het nieuwe Rotterdam CS en van de ‘klapschaats’, het voormalige hoofdkantoor van ING aan de Zuidas in Amsterdam. Mall of the Netherlands is momenteel in aanbouw, met Ballast Nedam als hoofdaannemer. Het grootste winkelcentrum van het land met ook 4000 gratis parkeerplekken gaat eind 2019 open.

BNR Bouwexpo
Deze week stond in de schijnwerpers "Het Zeepaert" in Dordrecht. Dit Gotische huis bevat een bijzondere morele boodschap.

Luister hier naar de uitzending


DUURZAAMHEID ENERGIEZUINIGE NIEUWBOUW: BENG DUURZAME BOUWPROCESSEN MARKT

Over de auteur

Redactie Bouwmeesters