BNR Bouwmeesters: The Dutch Windwheel

Door Redactie Bouwmeesters , 06 juli 2017

BNR Bouwmeesters: The Dutch Windwheel

Realisering van het ambitieuze plan voor The Dutch Windwheel in Rotterdam is weer een stap dichterbij nu minister Kamp (EZ) met de betrokken bestuurders van stad en provincie de Green Deal heeft ondertekend die de bouw ervan moet versnellen. Hoe het innovatieve icoon van de Maasstad eruit gaat zien, was het onderwerp van BNR Bouwmeesters van 5 juli.
 

Presentator Jan Postma praatte erover met:

-Duzan Dupel, architect bij DoepelStrijkers architecten
en
-Jacco Saaman, business development & innovatiemanager van technisch dienstverlener SPIE

174 meter hoge blikvanger

In 2024 moet als het aan architect Dupel ligt de nieuwe 174 meter hoge blikvanger van Rotterdam er staan. Met een energievoorziening in de vorm van een mix van zonne-, wind-, water- en bio-energie. Voor het halen van dat opleverjaar moet drie jaar daarvoor met de bouw worden begonnen. In het consortium dat voor het ringvormige bouwwerk is opgetuicht, schoven daarvoor BAM en Dura Vermeer aan.

Gondels onder water

The Dutch Windwheel bestaat uit twee ‘gefuseerde’ ringen, met in een ring hotels, kantoren en appartementen en in de andere een attractie in de vorm van gondels die door die ring heen bewegen. De ‘Ring van Rotjeknor’ – een bijnaam verzonnen door presentator Postma – moet zo de tegenhanger worden van The London Eye. Met als typisch Hollands extraatje gondels die ook even onderwater verdwijnen.

BNR Bouwexpo

Deze week in de schijnwerpers "De Watertoren van Schoonhoven"

Luister hier naar de uitzending
 


INFORMATISERING VAN DE BOUWKETEN

Over de auteur

Redactie Bouwmeesters