Jong Bouwend Nederland praat mee over de Klimaatagenda

Door Yvonne Hiddink , 07 augustus 2017

Jong Bouwend Nederland praat mee over de Klimaatagenda

In november vindt de internationale klimaattop (COP23) plaats in Bonn, waar de voortgang van het Parijsakkoord wordt besproken. Om de Parijsdoelen in Nederland te behalen is in 2016 de Energieagenda opgesteld. Deze agenda is volgens velen echter nog lang niet ambitieus genoeg. Daarom is het dus de hoogste tijd voor een jongerenversie: de klimaatagenda!

Om deze agenda te realiseren organiseert de JKB (Jonge Klimaatbeweging) op zaterdag 21 oktober 2017 de Jonge Klimaattop. Tijdens dit inspirerende congres komen jongeren, vertegenwoordigers van jongerenorganisaties en experts samen om hun input te geven voor de klimaatagenda.

In aanloop naar de Jonge Klimaattop organiseert de JKB twee Klimaatdialogen op maandag 7 augustus en maandag 4 september. Tijdens deze dialogen gaat JKB in gesprek met zoveel mogelijk jongerenorganisaties, waaronder Jong Bouwend Nederland, als voorbereiding op de Jonge Klimaattop.

Namens Jong Bouwend Nederland zijn voor het thema ‘wonen’ Sylvia van den Berg (Bouwbedrijf Huurman Leiden) en Rob Schoonenberg (Jansen Terborg) uitgenodigd.


DUURZAAMHEID DUURZAAM INKOPEN BAC DUURZAAMHEID

Over de auteur

Y. (Yvonne) Hiddink

Bedrijfsadviseur Sociale Zaken